Παναθηναϊκός: Επίσημα παίκτης του τριφυλλιού ο Μάγκνουσον

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, Χόρντουρ Μάγκνουσον για τα επόμενα δύο χρόνια και έκλεισε με αυτό τον τρόπο το κενό που άφησε ο Φραν Βέλεθ.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και με τη βούλα ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος υπέγραψε στους πράσινους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 29χρονος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είναι από την Παρασκευή (08/07) στην Αυστρία, όπου πέρασε τα ιατρικά και έβαλε την υπογραφή στο συμβόλαιό του και σήμερα θα ξεκινήσει τη δουλειά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους συμπαίκτες του.

Ο Μάγκνουσον ήρθε στον Παναθηναϊκό προκειμένου να αντικαταστήσει τον Φραν Βέλεθ και να γίνει ο ηγέτης στην άμυνα του τριφυλλιού. Το τριφύλλι μάλιστα έκανε υπέρβαση προκειμένου να τον ντύσει στα πράσινα δίνοντας του ένα αρκετά μεγάλο συμβόλαιο και ελπίζει στο πρόσωπο του να βρει τον ποδοσφαιριστή που θα ηγηθεί της πράσινης άμυνας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1993 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Εντάχθηκε στην ακαδημία της Φραμ και στα 16 του έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2011 η Γιουβέντους τον εντάσσει με δανεισμό στο ρόστερ της ομάδας Νέων. Έξι μήνες αργότερα η «Μεγάλη Κυρία» τον αγοράζει από τη Φραμ. Στην ομάδα Νέων της Γιουβέντους είχε αρκετές συμμετοχές αλλά η πόρτα της μεγάλης ομάδας δεν άνοιξε. Έτσι παραχωρήθηκε δανεικός το 2013 στη Σπέτσια, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας.

Ένα χρόνο μετά δόθηκε δανεικός στην Τσεζένα, παίρνοντας πλέον συμμετοχές στη Serie A. Εκεί έκανε δύο «γεμάτες» σεζόν και τελικά το καλοκαίρι του 2016 αποκτήθηκε από την αγγλική Μπρίστολ Σίτι, ομάδα της Championship. Έμεινε και εκεί δύο σεζόν, όμως η παρουσία του στην εθνική Ισλανδίας και δη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, του έδωσαν το εισιτήριο για το ρωσικό μεγαθήριο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη Μόσχα έμεινε τέσσερις σεζόν, έπαιξε Champions και Europa League, κατέκτησε ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας και φυσικά συνέχισε την παρουσία του στην εθνική Ισλανδίας (μετράει 42 ματς με το εθνόσημο).

Καλωσορίζουμε τον Χόρντουρ στον Παναθηναϊκό!

Υπέροχο εικαστικό του “Βίκινγκ” Μάγκνουσον και η πρώτη υπόσχεση του Ισλανδού στόπερ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτιαξε ένα υπέροχο εικαστικό για τον Χόρντουρ Μάγκνουσον με τον Ισλανδό στόπερ ως “Βίκινγκ” ενώ ο διεθνής αμυντικός μέσω των social έστειλε την πρώτη του υπόσχεση στον κόσμο του τριφυλλιού.

Η πράσινη ΠΑΕ ανέβασε ένα όμορφο εικαστικό με τον Μάγκνουσον ως “Βίκινγκ” ενώ λίγη ώρα αργότερα ο έμπειρος αμυντικός έδωσε την πρώτη του υπόσχεση στους φίλους του τριφυλλιού.

Συγκεκριμένα ο διεθνής στόπερ έγραψε πως πετάει στα σύνεφα μετά την απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό και μίλησε για σκληρή δουλειά ώστε να φτιάξει υπέροχες αναμνήσεις στο τριφύλλι:

“Πετάω στα σύννεφα με την ενσωμάτωση μου σε ένα ιστορικό κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι μας έχουν πράσινο αίμα και θα αποκτήσω και εγώ. Η δουλειά ξεκινά και ανυπομονώ να δημιουργήσω υπέροχες αναμνήσεις μαζί σας”.

Είμαι “πεινασμένος” για νίκες και τίτλους

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού στο κανάλι των πράσινων στο youtube στάθηκε στο πόσο θέλει να κατακτήσει τίτλους με το τριφύλλι και αποκάλυψε όσα του είπε ο Χέλγκι Σίγκουρντσον.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον από το Σάββατο το πρωί είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι. Ο θηριώδης Ισλανδός ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τους πράσινους και στη συνέχεια έκανε την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πρώτη μέρα του Μάγκνουσον στο τριφύλλι έκλεισε με την καθιερωμένη συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι της ομάδας στο you tube με τον ίδιο να μιλάει για το πόσο θέλει να κατακτήσει τίτλους με το τριφύλλι και αποκάλυψε όσα του είπε ο Χέλγκι Σίγκουρντσον.

Για ποιους λόγους επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

“Ήταν μια εύκολη απόφαση όταν μου τηλεφώνησαν από τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος στην Ελλάδα. Τον γνωρίζω από παιδί. Συμμετείχε στο Champions League Europa League και πραγματικά ήταν εύκολο να αποδεχθώ την πρόταση του”.

Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία και τώρα Ελλάδα. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

“Νομίζω ότι ακολουθώ τον καιρό! Όσο πάει και καλυτερεύει. Προσωπικός μου στόχος είναι να κερδίσω τίτλους. Συνέβη μόλις μια φορά στη Ρωσία και είμαι λυπημένος για αυτό. Τώρα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Θέλω να κερδίσω τίτλους. Είδα ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο πέρυσι, ξέρω ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, παρακολουθώ το πρωτάθλημα το οποίο είναι δυνατό. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να παλεύω για την ομάδα και τους φιλάθλους. Θέλω να κερδίσω κάτι. Είμαι πραγματικά “πεινασμένος” γαι νίκες”.

Παίζοντας σε δυνατά πρωταθλήματα και σπουδαίες ομάδες τι θεωρείς ότι μπορείς να προσφέρεις στον Παναθηναϊκό απ’ όσα έμαθες;

“Έμαθα πολλά στη Γιουβέντους σε ό,τι αφορά την άμυνα. Είναι μυστικό τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα αλλά σίγουρα στις προπονήσεις θα δίνω τα πάντα και θα προσπαθήσω να μάθω στους νεαρούς συμπαίκτες μου. Πρόκειται για μια καλή ομάδα. Έλεγξα το ρόστερ, είναι μια νεανική ομάδα. Θα προσπαθήσω να δώσω την εμπειρία μου και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ”.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου αγωνιστικά;

“Ψηλός, αμυντικός, έχω ταχύτητα, έχω καλό αρίστερο πόδι, μου αρέσει να προωθώ τη μπάλα και να περνάω μακρινές μπαλιές. Χρειάζεται να δείξω την ποιότητα μου στα παιχνίδια”.

Μίλησες με κάποιον για να συλλέξεις πληροφορίες προτού έρθεις στον Παναθηναϊκό;

“Μίλησα με τον Χέλγκι Σίγκουρντσον, τον παλιό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Του είπα για την πρόταση και μου απάντησε: “μην το σκέφτεσαι καν. Να πας. Θα το απολαύσεις. Είναι σπουδαίος σύλλογος, απίστευτοι φίλαθλοι και θα σου αρέσει πολύ να ζεις εκεί με την οικογένεια σου”. Όταν τα άκουσα αυτά έκανε την απόφαση μου ευκολότερη. Επίσης μίλησα με φίλους μου από την Ισλανδία που παίζουν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και μου είπαν “καλωσήρθες στο πρωτάθλημα θα το απολαύσεις”. Οπότε χαμογελάω αυτή τη στιγμή”.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

“Σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματα σας. Ακόμα και όταν δεν ήταν επίσημο μου έστελναν πολλά μηνύματα που δεν θα μπορούσα να απαντήσω γιατί προφανώς θα έπρεπε να είσαστε οι πρώτοι που θα δημοσιοποιούσατε τη συμφωνία. Έχω δει βίντεο των φιλάθλων της ομάδας. Συνεχίστε έτσι, να είσαστε… τρελοί στις κερκίδες. Γνωρίζουμε ότι οι φίλαθλοι δίνουν ενέργεια στους ποδοσφαιριστές και μας βοηθούν για να κερδίσουμε κάτι. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη, συνεχίστε να στηρίζετε την ομάδα, όπως κάνετε πάντα”.