Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος: 115 χρόνια ένδοξης ιστορίας!

Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 115 χρόνια από την ίδρυσή του και η πράσινη ΠΑΕ είπε τα δικά της “χρόνια πολλά” με μια εντυπωσιακή φωτογραφία.

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 1908 όταν ο Γιώργος Καλαφάτης ίδρυσε τον Παναθηναϊκό. Η πράσινη ΠΑΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 115 χρόνων ιστορίας του συλλόγου είπε τα δικά της “χρόνια πολλά” με μια εντυπωσιακή φωτογραφία.

Την εικόνα αυτή συνόδευσε μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ για την 115η επέτειο από την ημέρα ίδρυσης του συλλόγου όπου τονίζεται πως το «τριφύλλι» ήταν πάντα ένας σύλλογος πρωτοπόρος και πως για τον κόσμο δεν ήταν και θα είναι ποτέ μία απλή ομάδα, αλλά ένας τρόπος ζωής, «η αιώνια αγάπη της παιδικής ηλικίας μέχρι τα ”βαθιά” γεράματα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η πράσινη ΠΑΕ ανήρτησε στα social media της μία επετειακή φωτογραφία με πολλούς από τους ήρως τους παρελθόντος να απεικονίζονται σ’ αυτήν και στο φόντο από πίσω να αχνοφαίνεται ο Παρθενώνας, σήμα κατατεθέν της Αθήνας, της πόλης του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1908 όταν η ζωή μας, η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που έζησαν τότε ή γεννήθηκαν αργότερα ή θα γεννηθούν τα επόμενα χρόνια, αποκτούσε ξεχωριστό χρώμα, ξεχωριστό νόημα. Τότε ο Γεώργιος Καλαφάτης έριξε το σπόρο για να ανθίσει το ένα και μοναδικό Τριφύλλι, αυτό του Παναθηναϊκού μας! Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 115 χρόνια ζωής! Και όλο το μέλλον του ανήκει!

Ακόμα και ο Γεώργιος Καλαφάτης, ο οποίος κατά κοινή ομολογία έβλεπε δεκαετίες μπροστά σε ό,τι αφορά τον ελληνικό αθλητισμό, ίσως να μην μπορούσε να οραματιστεί ότι το δημιούργημά του, ο Παναθηναϊκός, θα αποτελούσε κάτι τόσο σημαντικό στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στα βάθη των δεκαετιών.

Άλλωστε στα 50 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού, ο ιδρυτής του είχε πει: «Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί εις την εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων».

Παναθηναϊκός! Ένας σύλλογος πρωτοπόρος από τη γέννησή του! Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν και δεν είναι απλά μία ομάδα. Αποτελεί τρόπο ζωής. Εμπνέει αρχές. Ενσαρκώνει όνειρα και ελπίδες. Είναι η αιώνια αγάπη της παιδικής ηλικίας μέχρι τα «βαθιά» γεράματα. Ασφαλώς ο σύλλογος έχει και ενεργό κοινωνικό ρόλο σε πεδία όχι άμεσα συνυφασμένα με τον αθλητισμό.

(EUROKINISSI)

«Ο Παναθηναϊκός μας εμεγαλύνθη τόσον και τόσον εδοξάσθη ώστε με πεποίθηση πλέον να πιστεύουμε ότι κάποτε θα εορτάζονται οι εκατονταετηρίδες αυτού. Διότι ο Παναθηναϊκός μας κατέστη αιώνιος. Κατέστη Αθάνατος! Διότι ο Παναθηναϊκός είναι Ιδέα!», είχε πει ο τεράστιος Απόστολος Νικολαΐδης στον εορτασμό των 70 ετών της ίδρυσης του Τριφυλλιού μας!

Συμπληρώνοντας 115 χρόνια ζωής ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του όλες τις σημαντικές προκλήσεις. Βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες. Η βαριά κληρονομιά της ανυπέρβλητης ιστορίας του συλλόγου δημιουργεί την αέναη υποχρέωση σε όλους εμάς τους πιστούς συνοδοιπόρους του να κρατάμε ψηλά τη σημαία του Παναθηναϊκού. Και βέβαια πάνω απ’ όλα να διατηρηθεί άσβεστη η σπίθα για τις νέες και τις επόμενες γενεές φιλάθλων!

Χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό μας! «Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος, δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός και χιλιάδες φίλοι μόλις δουν Τριφύλλι, «ζήτω», λένε ο Παναθηναϊκός»!»