Πέταξε στο Ευρωπαϊκό ο Καραλής: Ασημένιος στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε τρομερή εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου!

Απίθανος Εμμανουήλ Καραλής σε έναν τρομερό τελικό, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ επιβεβαίωσε την τρομερή κατάσταση που βρίσκεται και με καλύτερο άλμα στα 5.80μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, που αποτελεί το τρίτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση -μετά τους Ανδρικόπουλο και Τεντόγλου

Ο 24χρονος πέρασε με την πρώτη τα 5.40μ., χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Στα 5.60μ. «κόλλησε» και χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να προχωρήσει, κάτι που δεν του κόστισε στην πορεία του αγώνα.

Ο Καραλής έδειξε σίγουρος και στα 5.70μ., ύψος που πέρασε επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Στα 5.80μ. έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, με τον Καραλή να περνάει άνετα με την πρώτη προσπάθεια και να σφραγίζει, ουσιαστικά μια θέση στο βάθρο.

Το ίδιο ύψος πέρασα επιτυχώς οι τρεις πρώτοι του αγώνα, αλλά και ο τέταρτος, με το βάθρο να κρίνεται στις καλύτερες προσπάθειες.

Συγκεκριμένα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, ο οποίος είχε τρία έγκυρα άλματα –χωρίς να λαθέψει- σε 5.40μ., 5.70μ. και 5.80μ.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο πολύπειρος Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, ο οποίος είχε μια άκυρη προσπάθεια στα 5.70μ. όμως δεν έκανε άλλη προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος και πέρασε με την πρώτη τα 5.80μ.

Στην τέταρτη θέση ο Τορμπέν Μπλεχ πέρασε με την πρώτη τα 5.60μ. και τα 5.80μ ωστόσο είχε περάσει με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.40μ. και τα 5.70μ. που τον άφησαν εκτός βάθρου.

Γονατιστός και τυλιγμένος με την ελληνική σημαία πανηγύρισε το αργυρό μετάλλιο

Περιχαρής, αλλά ταυτόχρονα συγκινημένος ο Εμμανουήλ Καραλής με την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό κλειστού, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βίωσε την πιο λαμπρή στιγμή της αθλητικής πορείας του στο άλμα επί κοντώ, καθώς με καλύτερη προσπάθεια στα 5.80 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού.

Μετά το τέλος του αμφίρροπου τελικού στην Κωνσταντινούπολη, ο 23χρονος πρωταθλητής έπεσε στο ταρτάν και τυλιγμένος με την ελληνική σημαία πανηγύρισε περιχαρής και συγκινημένος για τη μεγάλη αυτή προσωπική επιτυχία του.

Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στον Εμμανουήλ

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήρθε η ώρα της απονομής για τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με έναν πολύ μεγάλο αγώνα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με καλύτερη επίδοση στα 5.80μ.