Πέγκυ Νίκα: Κάθε πολίτης οφείλει να είναι ενήμερος και να συμμετέχει θετικά σε πρωτοβουλίες για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Την έναρξη του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Πέγκυ Νίκα.

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «Θόδωρος Αγγελόπουλος» με συμμετοχή 35 ομιλητών, οι οποίοι πλαισίωσαν 8 θεματικά τραπέζια, που κάλυψαν τις ενότητες: Κινητικότητα & Μεταφορές, Κτήρια & Εγκαταστάσεις, Ενέργεια – Περιβάλλον, Πολεοδομικός Σχεδιασμός & Αστικό Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα της Πόλης και Σχετικές Υποδομές, Κυκλική Οικονομία & ∆ιαχείριση Αποβλήτων, Οικονομία & Κοινωνία, Ρομποτική.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.

Η επιλογή του θέματος του συνεδρίου, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Νέες Τεχνολογίες», αναδεικνύει το σημαίνοντα ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος έχει ενταχθεί στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. έως το 2030, κάτι που επισήμανε στη δήλωσή της η κυρία Νίκα. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεδρίων, καθώς και πρωτοβουλιών για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ανάλογων αυτών της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει θετικά σε αυτές.