Δήμος Μεσσήνης: Μια υπέροχη εκδήλωση που τιμά την “Γιορτή της Μητέρας”

Με τη γιορτή της μητέρας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μάη, τιμούμε τη μητέρα και τη μητρότητα. Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τη μάνα, τον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή και μας γεμίζει απλόχερα με αγάπη, στοργή και φροντίδα όσο ζει.

Προς τιμήν λοιπόν της μητέρας ο Δήμος Μεσσήνης πραγματοποίησε χθες Κυριακή 14 Μαΐου 2023, εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Το πρωί στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης θα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κατασκευές, κεράσματα και χορό, όπου συμμετείχαν η σχολή χορού “Kinisis ΤΕΧΝΗ”, ο Σύλλογος “Η χαρά του παιδιού” με χορευτικά, το “Πρώτο μας σχολείο” και το ΚΔΑΠ ΑΜΠΑΡΙΖΑ με κατασκευές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μεσσήνης με κεράσματα.

Η πλατεία κατακλύστηκε από μαμάδες και παιδιά που γιόρτασαν την ημέρα με περισσή χαρά. Η πρωινή εκδήλωση, που παρουσίασε η κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη, έκλεισε με χορευτικό των μαμάδων με τα παιδιά τους.

Το απόγευμα οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο αίθριο του Δημαρχείου. Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης Βιβή Τσακοπούλου. Η εκπαιδευτικός Δήμητρα Μισσού μίλησε για τη μητέρα, το ιερό πρόσωπο που καθορίζει τη ζωή μας. 

«Η μάνα είναι η πρώτη ματιά, η πρώτη αγκαλιά το πρώτο χάδι και ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας», είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος στον χαιρετισμό του για να προσθέσει στη συνέχεια, ότι οι αρχές οφείλουν να βοηθούν τις γυναίκες στον δύσκολο και πολυεπίπεδο ρόλο τους, τονίζοντας ότι η Δημοτική αρχή συμβάλλει στην στήριξή τους μέσα από τις κοινωνικές δομές και τα διάφορα προγράμματα στήριξης.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Δούβαλη στο τραγούδι και τον Στράτο Νικολόπουλο στο πιάνο, με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που σιγοτραγούδησε και το κοινό. 

Την εκδήλωση αυτή συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης με τον Δήμο Μεσσήνης.