Πάσχα 2023: Κορυφώνεται η έξοδος – Πάνω από 100.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται ότι θα κινηθεί φέτος η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κι ενώ ο κύριος όγκος των κατοίκων της Αττικής ετοιμάζεται να φύγει εκτός λεκανοπεδίου αύριο, Μεγάλη Πέμπτη και μεθαύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

Η Τροχαία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πάνω από 100.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία από τα λιμάνια, καθώς από την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου έως σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, πάνω από 140.000 επιβάτες μπήκαν σε πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο με προορισμό τα νησιά. Μάλιστα, όπως εκτιμάται, σε 45 δρομολόγια από αύριο Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν 37. 093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ..

Τα στοιχεία της Τροχαίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι σήμερα το πρωί στις 6 έχουν φύγει από την Αττική συνολικά 108.301 οχήματα.

Ειδικότερα την Μεγάλη Δευτέρα από την έξοδο της Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 26.842 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 29.110. Κατά τα ίδιες μέρες πέρσι είχαν φύγει 23.021 και 26.831 οχήματα, αντίστοιχα.

Από την έξοδο της Αθηνών-Λαμίας τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 25.389 οχήματα και την Μεγάλη Τρίτη 26.960. Κατά τα ίδιες μέρες πέρυσι είχαν φύγει 23.4222 και 25.219 οχήματα, αντίστοιχα.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την Τροχαία

Ήδη, η αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα, από την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου έως και τις 23 Απριλίου, στο σύνολο του οδικού δικτύου, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων

Με βάση τον σχεδιασμό, μεταξύ άλλων θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ειδικά στα σημεία που διαπιστώνεται συχνότητα ως προς την πρόκληση τροχαίων. Επίσης, αυξημένα μέτρα θα υπάρχουν στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε βασικές διασταυρώσεις, αλλά και σε χώρους που παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.). Ειδική πρόνοια θα υπάρχει στους σταθμούς διοδίων.

Αστυνομικοί της τροχαίας θα βρίσκονται στους δρόμους για να διεξάγουν ελέγχους, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και παραβιάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.