Πάνω από 28 κιλά κάνναβης και 270 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (vid)

Στα σπίτια τους, αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη στα Εξάρχεια οι δύο Πολωνοί, ηλικίας 37 και 39 ετών, είχαν πάνω από 28 κιλά χασίς και παράλληλα καλλιεργούσαν σε γλάστρες 276 δενδρύλλια ύψους έως 1,7 μέτρα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έφτασαν στα ίχνη τους ύστερα από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων και αποτελεσμάτων φυσικών και επιστημονικών μεθόδων. Έτσι προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο διακινούσαν ναρκωτικά και αναβολικά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Γκύζη, Κυψέλη και Πατήσια, αλλά και στη Δυτική Αττική

Συγκεκριμένα, οι δράστες καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης σε εσωτερικούς χώρους κι ακολούθως διακινούσαν την παραγόμενη ποσότητα (τύπου «skunk»), σε τοξικομανείς στις παραπάνω περιοχές. Παράλληλα διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και αναβολικών ουσιών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά και με την προσδοκόμενη… μπάζα να ξεπερνά τις 350.000 ευρώ. Όπως μάλιστα έδειξε η έρευνα την κοκαΐνη την πωλούσαν προς 80-120 ευρώ το γραμμάριο και το χασίς προς 5-15 ευρώ το γραμμάριο.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στα σπίτια τους, όσο και σε αποθήκη στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

– Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -28.165,8- γραμμαρίων.

– 276 φυτά κάνναβης, ύψους έως 1,7 μέτρων, περίπου, τα οποία καλλιεργούσαν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους.

– Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 45 γραμμαρίων.

– Ποσότητες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού βάρους 41,8 γραμμαρίων,

– 391 αναβολικά δισκία,

– 15 φιαλίδια περιέχοντα ποσότητες υγρής τεστοστερόνης.

– Μία σιδερογροθιά,

– Δύο ζυγαριές ακριβείας,

– 6 κινητά τηλέφωνα,

– Δύο ηλεκτρονικοί πλαστικοποιητές για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων,

– Συσκευασίες ριζοβολίας κι υγρών λιπασμάτων,

– Το χρηματικό ποσό των 8.050 zloti (περίπου 1.700 ευρώ), ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

– Το χρηματικό ποσό των 29.350 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

– Αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και

– Εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (χρονοδιακόπτες, ανεμιστήρες, θερμόμετρα κ.ά.).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα και περί αναβολικών ουσιών και φαρμακοδιέγερσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Ασφαλείας.