Ο Σκάρπα στον Ολυμπιακό – Την Πέμπτη στην Ελλάδα για τις υπογραφές

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει άμεσα τη μεταγραφή του Γκουστάβο Σκάρπα. Ο Βραζιλιάνος φτάνει στην Ελλάδα (17/08), υπογράφει και μπαίνει άμεσα στις επιλογές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός εντάσσει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή πού μπορεί να αλλάξει εντυπωσιακά το ποιοτικό επίπεδο. Να το ανεβάσει και να προσφέρει νέα στοιχεία στο δυναμικό των Ερυθρολεύκων. Στοιχεία όπως η φαντασία, η ποιότητα, η δημιουργία. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Γκουστάβο Σκάρπα. Ο οποίος ένα χρόνο μετά την πρώτη φορά που έφτασε κοντά, έρχεται στον Πειραιά για να ολοκληρώσει τη διασύνδεση που εξ αρχής φάνταζε μοιραία.

Οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες. Ο Σκάρπα έχει συμφωνήσει σε όλα. Έχει πει το ναι στον Ολυμπιακό χωρίς δεύτερες σκέψεις. Οι συζητήσεις που έκανε με τον Αντόνιο Κορδόν, αλλά και με τον Ροντινέι ήταν ενισχυτικές ως προς τη θετική διάθεση που ούτως ή άλλως είχε απέναντι στους Πειραιώτες το τελευταίο διάστημα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, με τον 29χρονο Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο να έρχεται στην Ελλάδα την Πέμπτη (17/08) για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν ήθελαν πολύ να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κίνηση, καθώς ο Σκάρπα είναι παίκτης που θα προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, είτε αγωνιζόμενος στη θέση 10 είτε στα άκρα της επίθεσης και κυρίως δεξιά. Και αυτό έχει ξεκαθαριστεί από τον αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού στον παίκτη. Ο προπονητής τον θέλει, τον υπολογίζει και σκοπεύει να του δώσει ουσιαστικές ευκαιρίες να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Πλέον είναι στο χέρι του Βραζιλιάνου να δείξει ότι παραμένει παίκτης υψηλού επιπέδου.

Εξάλλου δεν είναι μυστικό ότι ο Σκάρπα είναι πράγματι ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος Μπρασιλεϊράο το 2022, μπορεί να μην κατάφερε να προσαρμοστεί όσο θα ήθελε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ούτε να πήρε το χρόνο συμμετοχής και τις ευκαιρίες που επιζητούσε, αλλά εάν επαναφέρει την απόδοση του στα επίπεδα πού ήταν όταν ηγούνταν της Παλμέϊρας, όχι απλώς θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, αλλά θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς. Θα κάνει τη διαφορά.

Ακόμη και το παλμαρέ του Σκάρπα αποκαλύπτει με το καλημέρα τι πραγματικά μπορεί να κάνει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής εφόσον αγωνιστεί με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες. Ειδικά το διάστημα 2018-2022 ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έκανε πράγματα και θαύματα. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας με την Παλμέϊρας, δύο Copa Libertadores, ένα Σούπερ Καπ Λατινικής Αμερικής και ένα κύπελλο Βραζιλίας. Επιπλέον , η καριέρα του είναι γεμάτη γκολ και ασίστ. Σε 111 αγώνες με τη Φλουμινένσε μέτρησε 16 γκολ και 25 γκολ. Ενώ στην Παλμέϊρας, στην ομάδα που τον απογείωσε 211 συμμετοχές, 37 γκολ και 51 ασίστ. Στη Νότιγχαμ Φόρεστ είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί μόλις σε 10 παιχνίδια. Αλλά όλοι πιστεύουν ότι με την παρουσία του στον Ολυμπιακό θα δείξει και πάλι τις αρετές του.