Ντίναμο – ΑΕΚ 1-2: Προβάδισμα πρόκρισης στα play offs και αφιέρωση στον Μιχάλη (vid)

Με ένα σούπερ δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έφερε τούμπα το ματς στο Ζάγκρεμπ, νίκησε με 2-1 την Ντιναμό και την περιμένει τώρα στην Νέα Φιλαδέλφεια για να τελειώσει την πρόκριση η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη.

Απίθανη ΑΕΚ έφερε τα πάντα τούμπα και έχει στο χέρι της την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League! Mε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στο Μάξιμιρ, η Ένωση νίκησε με 2-1 την Ντιναμό που είχε προηγηθεί στο σκορ και τώρα την περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αφιερωμένη στον Μιχάλη Κατσουρή η αποψινή νίκη για τους κιτρινόμαυρους, όπως και η πρόκριση αν έρθει σε τέσσερις μέρες.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο Μάξιμιρ η ΑΕΚ που είχε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί ήταν η τετράδα της άμυνας, με τους Σιμάνσι, Γιόνσον στον άξονα. Ο Ελίασον ξεκίνησε δεξιά στην επίθεση, ο Πινέδα αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη η Ντιναμό ξεκίνησε με τον Λιβάκοβιτς στο τέρμα, τους Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι και Μοχαράμι στην άμυνα. Μπουλάτ και Μίσιτς ήταν στον άξονα, με τους Ιβάνουσετς, Μικαλιτσένκο και Σπίκιτς πίσω από τον προωθημένο Πέτκοβιτς.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και την Ντινάμο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, στο πρώτο λεπτό ο Μπουλάτ απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής. Σταδιακά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, να πιέζει ψηλά και να κυκλοφορεί.

Κάπως έτσι, στο 16ο λεπτό σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Τσούμπερ από τα δεξιά της περιοχής, έβγαλε εκπληκτική πάσα προς τον Λιβάι, ο οποίος έκανε την κίνηση στα αριστερά. Ο Γκαρσία πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε, έχοντας κλείσει σωστά τη γωνία του.

Η Ντίναμο συνέχιζε να παράγει κινδύνους, με τον Λιούμπιτσιτς και τα… μπασίματά του να προκαλούν πονοκέφαλο στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ. Στο 25′ οι Κροάτες απείλησαν, με την προσπάθεια του Ριστόφσκι από το ύψος του πέναλτι, να σταματάει σε σώμα συμπαίκτη του.

Στο 32′ οι Κροάτες είχαν νέα στιγμή, με τον Στάνκοβιτς να αναγκάζεται σε εντυπωσιακή επέμβαση μετά το διαγώνιο σουτ του Σπίκιτς. Στο 39′ η Ντίναμο πήρε το προβάδισμα. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από το τοίχος, ο Στάνκοβιτς νικήθηκε και το 1-0 ήταν γεγονός. Μάλιστα στο 45+3′ ο Μιχαϊλιτσένκο απείλησε, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος μπήκε με την διάθεση να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Έτσι, στο 59 έφερε την απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι. Η Ένωση πίεσε ψηλά με τον Γιόνσον, ο Λιβάι Γκαρσία στη συνέχεια τροφοδότησε τον Τσούμπερ. Ο Ελβετός με τρεις επαφές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και σκόραρε.

Αμέσως μετά το γκολ της Ένωσης, οι Κροάτες πήραν τα ηνία και είχαν μεγάλη στιγμή για να αποκτήσουν ξανά το προβάδισμα. Μετά από γύρισμα από τα δεξιά, ο Εμρέλι πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως αυτή η υπεροχή τους δεν είχε διάρκεια με την ΑΕΚ να κυριαρχεί πάλι.

Στο 68ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Σιντιμπέ στην είσοδό του στην περιοχή ανετράπη από τον Μιχαϊλιτσένκο, ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι, η φάση ελέγχθηκε στο VAR και δόθηκε συνέχεια στο ματς. Στο 73ο λεπτό η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Γαλανόπουλο να τροφοδοτεί τον Πινέδα, ο οποίος σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

INTIME SPORTS

Στο 90′ ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Αραούχο κράτησε στα δεξιά της περιοχής, τροφοδότησε τον Πισάρο, ο οποίος γύρισε στον Γαλανόπουλο, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της ενόψει της ρεβάνς. Ο Άμραμπατ είχε καλή στιγμή, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο Βίντα δεν κατάφερε να σκοράρει. Κάπως έτσι, η αρμάδα του Αλμέιδα έχει το προβάδισμα για το δεύτερο παιχνίδι στην OPAP Arena.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (71′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανέκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (71′ Μπατουρίνα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος, Γιόνσον (66′ Γαλανόπουλος), Ελίασον, Πινέδα (83′ Πιζάρο), Τσούμπερ (84′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Τα highlights του παιχνιδιού: