Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του φόργουορντ Λουκ Σίκμα για δύο χρόνια (vid)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Λουκ Σίκμα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά από μία εξαετία στην Άλμπα, ο Λουκ Σίκμα γίνεται κάτοικος Ελλάδας για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο πολύπειρος Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τους ερυθρόλευκους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ γίνεται, έτσι, το τρίτο νέο πρόσωπο (μετά τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος) που εντάσσεται στην οικογένεια των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το συμβόλαιο του 34χρονου Αμερικανού είναι για 1+1 χρόνια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει μία ποιοτική λύση στη θέση των φόργουορντ.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση «4» ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς. Από τη στιγμή, όμως, που η υπόθεση του Μαυροβούνιου φόργουορντ δεν μπορούσε να προχωρήσει, οι Πειραιώτες στράφηκαν στις εναλλακτικές τους λύσεις. Βέβαια, να ξέρετε πως δεν υπήρχαν και πολλοί αξιόλογοι για τη θέση. Και από μόνο του ήταν δύσκολο να βρεις παίκτη που θα κάλυπτε το κενό του Σάσα Βεζένκοφ, του MVP της περασμένης σεζόν. Oι Πειραιώτες, λοιπόν, στράφηκαν στην ασφαλή περίπτωση του Λουκ Σίκμα. Ένας παίκτης ο οποίος ενδεχομένως να μην κάνει… κρότο σαν μεταγραφική κίνηση, σαφώς και δεν ενθουσιάζει το γεγονός πως είναι στα 34, σύμφωνοι πως δεν διαθέτει καλό περιφερειακό σουτ όπως ο Βούλγαρος που συνεχίζει στους Κινγκς, αλλά αναμφίβολα είναι ένας σπάνιος παίκτης με ποιότητα και εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο. Όσον αφορά το όνομα του Άντονι Γκιλ, από τη στιγμή που είχε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, δεν ήταν εφικτό να «σπάσει». Λουκ Σίκμα λοιπόν…

Ο ιδιοφυής Λουκ Σίκμα

Ο Λουκ Σίκμα είναι ένας από τους πιο έξυπνους αλλά και πιο ιδιοφυείς μπασκετμπολίστες που έχουμε συναντήσει την τελευταία δεκαετία στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ένας πάουερ φόργουορντ που διαβάζει άριστα το παιχνίδι, ο οποίος πασάρει λες και είναι πλέι μέικερ, όντας εξαιρετικός στο να κινείται μακριά από την μπάλα, αλλά και να κόβει σωστά μέσα στη ρακέτα. Ένας ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, ο οποίος μπορεί να συμμετάσχει με τεράστια ικανότητα στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, σήμα κατατεθέν της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ένας πάουερ φόργουορντ με ένστικτο, με κινήσεις στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, αλλά και με αξιοζήλευτη ευχέρεια να μαζεύει ριμπάουντ, να μοιράζει ασίστ (είναι μακράν ο κορυφαίος ψηλός πασέρ στην Ευρώπη) και να κλέβει μπάλες. Δεν υπάρχουν πολλά «4άρια» στην Ευρώπη που μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι παίκτης ομάδας, ξέρει να λειτουργεί υποδειγματικά στο κομμάτι της τακτικής και έχει τρομερή αντίληψη. Όλα αυτά έκαναν τον Έλληνα τεχνικό να εμπιστευτεί τον ξανθομάλλη φόργουορντ. Ξέρει καλά και ο ίδιος πως δεν είναι ίδιος παίκτης με τον Σάσα Βεζένκοφ, δεν διαθέτει την εκτελεστική ικανότητα του Βούλγαρου, αλλά σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε ελεύθερο στην αγορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» για τα επόμενα δυο χρόνια.

Το who is whο

Γεννήθηκε: 30/07/1989
Υπηκοότητα: Αμερικανική
Ύψος: 2.03μ.
Θέση: Φόργουορντ

Προηγούμενες ομάδες:

La Palma (2011–2012)
Burgos (2012–2013)
Canarias (2013-2015)
Valencia (2015-2017)
Alba Berlin (2017-2023)

Οι περσινοί αριθμοί του

Στo Γερμανικό πρωτάθλημα, ο Αμερικανός σέντερ είχε σε 26 ματς, μέσο όρο 8,7 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 4,2 ασίστ.
Στην Ευρωλίγκα ο Σίκμα είχε σε 33 αγώνες, 7,6 πόντους, 4,9 ασίστ και 5,3 ριμπάουντ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Διασυλλογικές

Πρωταθλητής Ισπανίας (2017)
Πρωταθλητής Γερμανίας (2020, 2021, 2022)
Κυπελλούχος Γερμανίας (2020, 2022)

Ατομικές

MVP Πρωταθλήματος Γερμανίας (2018)
Καλύτερη πεντάδα EuroCup (2018, 2019)
MVP EuroCup (2019)
Καλύτερη πεντάδα EuroCup (2019)»