Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε τον αρχηγό της Εθνικής Λευκορωσίας Γιαουχέν Γιαμπλόνσκι

Ο Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιαουχέν Γιαμπλόνσκι, ο οποίος είναι ενεργό μέλος στην Εθνική ομάδα Λευκορωσίας, με τον 29χρονο μέσο να υπογράφει συμβόλαιο με διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025.

Ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε στην πρώτη του χειμερινή μεταγραφή, αφού οι Αρκάδες απέκτησαν τον διεθνή Γιαουχέν Γιαμπλόνσκι, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα του Άρη Λεμεσσού.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής στο πρώτο μισό της σεζόν δεν είχε ομάδα, με τον ίδιο ωστόσο να έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, αφού έχει καταγράψει συνολικά 260 συμμετοχές με την φανέλα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, έχοντας κατακτήσει παράλληλα πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα.

Ο 29χρονος Λευκορώσος χαφ, ο οποίος παίζει κυρίως ως «εξάρι», αλλά μπορεί να προσφέρει τόσο ως οκτάρι όσο και ως στόπερ υπό προϋποθέσεις. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχοντας περάσει… μια ζωή στην Μπάτε Μπορίσοφ, με την οποία συμμετείχε σε πολλά ευρωπαϊκά ματς και έχει κατακτήσει με την ομάδα 5 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Άρη Λεμεσού, κατακτώντας το πρωτάθλημα και από το καλοκαίρι κυκλοφορεί ελεύθερος, με τον Αστέρα να «καπαρώνει» τον ποδοσφαιριστή για τον επόμενο 1,5 χρόνο. O Γιαμπλόνσκι είναι 32 φορές διεθνής με 3 γκολ με την Λευκορωσία!

Με την Εθνική Λευκορωσίας μετρά 32 συμμετοχές και τρία γκολ, όντας ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον Αστέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη. Θα δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να την ανταποδώσω.

Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας με τον Αστέρα. Γνωρίζω ότι ήρθα σε μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Για εμένα ξεκινάει μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου», δήλωσε ο Γιαμπλόνσκι, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του .