ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πράσινο «τρένο» με 2×2 πέρασε αλώβητος από το Ηράκλειο (vid)

Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον ΟΦΗ σκόραρε δύο φορές με τους Παλάσιος-Σπόραρ και κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος και έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από το “Γεντί Κουλέ”.

Με δύο γκολ σε διάστημα 16′ λεπτών και με ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικό ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το τρίποντο στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ (0-2) και έδειξε στο πρώτο του φετινό εκτός έδρας παιχνίδι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι το οποίο το έχει ανάγκη το τριφύλλι αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ο οποίος ενισχύθηκε ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες και θέλει λίγο χρόνο για να “δέσει” ως ομάδα πλήρωσε και τον τραυματισμό του Νέϊρα, μόλις στο 11′, και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητικός για την εστία του Μπρινιόλι.

Το ματς κρίθηκε από δύο πανέμορφα γκολ των Παλάσιος και Σπόραρ σε διάστημα 16 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 17′ ο Πέρεθ με μια εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Αργεντινό που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε ένα διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Στίβενς για να σκοράρει για δεύτερη σερί χρονιά στο “Γεντί Κουλέ”.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή, να κρατάει τη μπάλα, να μην απειλείται και στο 33′ ο Σπόραρ έδειξε την τεράστια κλάση του. Ο Σλοβένος φορ έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή και έβαλε το “μυτάκι” του για να “τσιμπήσει” τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Σπόραρ μάλιστα ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές στο πρώτο μέρος καθώς λίγο αργότερα είχε μια κεφαλιά η οποία έφυγε έξω καθώς μάλλον δεν περίμενε να περάσει η μπάλα από τον Μαρινάκη.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να το φέρνει στα μέτρα του. Στο 57′ ο Παλάσιος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, έκανε το σουτ αλλά ο Στέφενς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Ο Κουρμπέλης τραυματίστηκε στην αριστερή γάμπα και αντικαταστάθηκε από τον Βέρμπιτς στο 68′, ενώ πέρασαν στο 76′ οι Ιωαννίδης και Γκάνεα στη θέση των Σπόραρ και Χουάνκαρ.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ προσπάθησε να φανεί απειλητικός και έχασε ευκαιρία στο 82′ για να μειώσει στο σκορ.

Ο Στάικος έκανε το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 86′ ο Μπουζούκης βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή ευκαιρία για τρίτο γκολ, αλλά οι Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Στέφενς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τους «πράσινους» να φεύγουν με το τρίποντο από την Κρήτη.

Με το σκορ στο 2-0 σκοπός ήταν για τον Παναθηναϊκό η διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος και του να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Βούρος, Γιόχου (64′ Διαμαντής), Μαρινάκης, Γιαννούλης (46′ Μπουζούκης), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Νέιρα (11′ λ. τρ. Ντίκο), Τοράρινσον (64′ Αποστολάκης), Λάρσον, Τοράλ (68′ Στάικος).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (76′ Γκάνεα), Πέρεθ, Κουρμπέλης (68′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (86′ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (86′ Φρόκου), Τσέριν, Σπόραρ (76′ Ιωαννίδης).

Τα highlights του παιχνιδιού: