ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ με κορυφαίο και σκόρερ τον Ποντένσε (vid)

Με τον Ντάνιελ Ποντένσε να δίνει μια ακόμα… παράσταση με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ με 2-0 για την 9η αγωνιστική της Super League. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ήταν απολαυστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι των Πειραιωτών και πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (10′, 54′) οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Ένα ακόμα ματς που βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ο Ίβηρας μεσοεπιθετικός, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να έχει 5 γκολ και 2 ασίστ σε 6 παιχνίδια στη φετινή Super League. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο ματς που σκοράρει δύο γκολ, καθώς «ντοπιέτα» είχε και στο διπλό του Ολυμπιακού στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-3).

Οι Ερυθρόλευκοι απόψε κυριάρχησαν απόλυτα στο Γεντί Κουλέ και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ. Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα και έφτασαν με άνεση στο διπλό, παρότι παρατάχθηκαν χωρίς τους Φορτούνη και Ροντινέι. Ενα παιχνίδι στο οποίο μάλιστα είχε κόντρα διαιτησία, με τον ρέφερι Διαμαντόπουλο να είναι σε… αποστολή. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την Κρήτη, παίρνοντας τη νίκη κόντρα σε όλους και σε όλα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/11, 19:30). Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 21 πόντους (έχουν και την τιμωρία απ’ το ματς με τον Παναθηναϊκό και θα ασκήσουν έφεση), με τον ΟΦΗ να παραμένει στους 13 πόντους.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Πορόζο, Ρέτσο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε, Σολμπάκεν και Μασούρα πίσω από τον Γιόβετιτς. Από την άλλη ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με την εξής 11άδα: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Τοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Ντίκο.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Ολυμπιακός στην πρώτη τελική μπήκε μπροστά στο σκορ, συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό. Ο Κίνι από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μασούρας με ωραία κίνηση είδε τον Ποντένσε στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με τη μία βρήκε δίχτυα. Από εκεί και ύστερα οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού.

Κυκλοφορούσαν την μπάλα, ψάχνοντας ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών, ενώ με την πίεση στη μεσαία γραμμή επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν λάθη των γηπεδούχων. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να μεταφέρει με ασφάλεια την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, όπως και να απειλήσει. Στο 23′ έχασε και τον Μπάκιτς εξαιτίας τραυματισμού.

Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Μετά από κλέψιμο, ο Έσε τροφοδότησε τον Γιόβετιτς αριστερά στην περιοχή, εκείνος εκτέλεσε, αλλά αστόχησε. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μασούρα στο 45′ να έχει τελική, όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η προειδοποίηση ήρθε με δύο τελικές του Μασούρα (48′) και του Σολμπάκεν (51′). Τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Βούρος έκανε το λάθος γύρισμα, ο Γιόβετιτς πήρε την κατοχή από τα αριστερά, γύρισε στον Ποντένσε, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω και μετά το 2-0. Στο 60′ ο Μασούρας σούταρε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Μπάουμαν. Τέσσερα λεπτά αργότερα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς, ανάγκασε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε δύσκολη απόκρουση.

Ο ΟΦΗ μετά το 70ο λεπτό επιχείρησε να ορθώσει το ανάστημά του. Είχε άστοχη εκτέλεση φάουλ από τον Τοράρινσον, ενώ στο 72′ ο Τοράλ πήρε μέτρα στο γήπεδο, σούταρε, όμως αστόχησε. Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου στο 82ο λεπτό με τον Ποντένσε να προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπάουμαν.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια άλλη διαφοροποίηση. Ο Κίνι στο 89′ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, δίχως κάποιο αποτέλεσμα. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία άνετη νίκη σε μία δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον (79′ Μαρινάκης), Πασαλίδης, Γκαγιέχος (67′ Τοράλ), Ντίκο (67′ Ριέρα), Βούρος, Καρώ (46′ Λερόι), Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλέιζερ, Μπάκιτς (25′ Φελίπε Λουίζ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Κίνι – Έσε, Καμαρά (83′ Καρβάλιο), Σολμπάκεν (65′ Μπιέλ), Ποντένσε (83′ Σκάρπα)- Μασούρας (76′ Αλεξανδρόπουλος), Γιόβετιτς (65′ Ελ Κααμπί)

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Βόλος-Κηφισιά 2-1

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 3-2

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 0-1

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 5-0

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2

Επόμενη αγωνιστική (10η):

4/11 Λαμία-Παναθηναϊκός 17:30

4/11 Κηφισιά-ΑΕΚ 20:00

5/11 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 16:00

5/11 ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 17:30

5/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:30

5/11 Άρης-Ατρόμητος 20:15

6/11 Πανσερραϊκός-ΟΦΗ 18:00