Ολυμπιακός: Στα ερυθρόλευκα και επίσημα ο Μπρίνιτς και ο Σκάρπα (vid)

Μετά τον Γκουστάβο Σκάρπα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ιβάν Μπρίνιτς, με τον Κροάτη εξτρέμ να είναι και επίσημα πλέον ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε και ανακοινώθηκε από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

O Ιβάν Ιβάν Μπρίνιτς ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας αγωνιστεί ήδη σε 7 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (2 γκολ και 2 ασίστ), ενώ συνολικά με τη φανέλα της Μάριμπορ είχε αγωνιστεί σε 53 παιχνίδια, έχοντας 10 γκολ και 15 ασίστ στο ενεργητικό του.

Με την επικείμενη προσθήκη του Ιβάν Μπρίνιτς ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, θα έχει μια ακόμα λύση για τα άκρα, με τους Ερυθρόλευκους να ενισχύονται σημαντικά στην μεσοεπιθετική τους γραμμή.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιβάν Μπρίνιτς. Ο Κροάτης εξτρέμ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 2001 και αποτελεί προϊόν ακαδημιών της Hajduk Split. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Ιούνιο του 2020, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2019-2020 με επτά συμμετοχές και μία ασίστ στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 έκανε πέντε συμμετοχές και μοίρασε δύο ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψε στη Dugopolje της χώρας του, με τη φανέλας της οποίας σε 26 παιχνίδια πέτυχε έντεκα γκολ και έδωσε έξι ασίστ. Το επόμενο καλοκαίρι τον απέκτησε η Μάριμπορ και η πρώτη του σεζόν στη Σλοβενία ήταν και η πιο γεμάτη της καριέρας του. Το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 τον βρήκε να έχει κάνει 46 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο, προκριματικά Champions League, Europa League και Conference League, να έχει μοιράσει 13 ασίστ και να έχει πετύχει οκτώ γκολ.

Εφέτος ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα προκριματικά του Conference League (έξι συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ), ενώ έκανε και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έχοντας ασίστ στο νικηφόρο 0-4 απέναντι στη Radomlje.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και με τη βούλα ο Γκουστάβο Σκάρπα. Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτησή του από τη Νότιγχαμ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: 

“Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γκουστάβο Σκάρπα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1994 και αφού έπαιξε σε Guarani, Santos, Paulínia και Desportivo Brasil, το 2012 έγινε παίκτης της Fluminense.

Τον Δεκέμβριο του 2014 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Red Bull Brasil και τον Μάιο του 2015 επέστρεψε στη Fluminense, με τη φανέλα της οποίας έως τον Ιανουάριο του 2018 πραγματοποίησε 111 συμμετοχές, με απολογισμό 16 γκολ και 25 ασίστ. Ακολούθησε η Παλμέιρας, με την οποία πραγματοποίησε εντυπωσιακά παιχνίδια, κατέκτησε τίτλους και προσωπικές διακρίσεις.

Εκανε 211 συμμετοχές, πέτυχε 37 γκολ, μέτρησε 51 ασίστ και πανηγύρισε δύο Copa Libertadores (2020, 2021), δύο πρωταθλήματα Brasileiro (2018, 2022), δύο Paulista (2020, 2022), ένα Κύπελλο (2020) και ένα Recopa Sudamericana (2022).

Το 2022 αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος της Βραζιλίας και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπέγραψε στη Nottingham Forest. Με τους Reds πραγματοποίησε δέκα συμμετοχές, εκ των οποίων τις έξι στην Premier League. Το 2017 στέφθηκε διεθνής με την εθνική Βραζιλίας, αγωνιζόμενος απέναντι στην Κολομβία.

Γκουστάβο, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό”.

Αυτός είναι ο Σκάρπα

Ο Σκάρπα αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Φλουμινένσε και το 2018 μετακόμισε στην Παλμέιρας με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, αλλά και δύο Κόπα Λιμπερταδόρες.