Γκενκ – Ολυμπιακός 1-1: Σωτήριος Αλεξανδρόπουλος τον έστειλε στα play offs με γκολάρα στο 96′ (vid)

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την ψυχή του στο Βέλγιο, πήρε την ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Γκενκ και χάρη στο γκολ του Αλεξανδρόπουλου στο 90+6′ εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs του Europa League, όπως και το ευρωπαϊκό του μέλλον. Επόμενος αντίπαλος ο Τσουκαρίτσκι.

Ο Ολυμπιακός σ’ ένα παιχνίδι θρίλερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα playoffs του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Γκενκ, με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ.

Ο 21χρονος μέσος έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες στο 90+6. Έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

EUROKINISSI

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 30ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Πέιντσιλ (σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθεια λόγω επανάληψης). Οι ερυθρόλευκοι βελτιώθηκαν στον δεύτερο μέρος, ενώ απογειώθηκαν μετά την αποβολή του σκόρερ της Γκενκ στο 65′. Πίεσαν ασφυκτικά και στο φινάλε πέτυχαν το γκολ πρόκρισης.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι στα playoffs του Europa League, ενώ εξασφάλισαν τους ομίλους του Conference League, ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Ο δεύτερος αγώνας που θα κρίνει και τα πάντα θα διεξαχθεί στη Σερβία την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα, Καμαρά και Καρβάλιο ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Φουρτούνη και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Φράνκεν ξεκίνησε την Γκενκ με την εξής 11άδα: Φάντερφορντ, Κουέστα, Μοχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιός, Ελ Κανούς, Χροσόφσκι, Καγιεμπέ, Σορ, Πέιντσιλ, Φαντέρα.

Πέναλτι και διαμαρτυρίες

Το πρώτο 25λεπτο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η Γκενκ προσπαθούσε να ανοίξει διαδρόμους στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά οι Πειραιώτες πίεζαν ψηλά και κρατούσαν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους. Στο 25’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Αζίζ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 26’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φρέιρε στον Πέιντσιλ, με τους Ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Ελ Κααμπί στην αρχή της φάσης.

Ο Στίλερ, όμως, δεν άλλαξε την απόφασή του. Ο Πέιντσιλ εκτέλεσε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από τον VARίστα, ο διαιτητής έδωσε επανάληψη. Ο Πέιντσιλ αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έκανε το 1-0 για την Γκενκ. Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Ο πραγματικός λόγος της επανάληψης του πέναλτι των Βέλγων

Στο 31ο λεπτό η Γκενκ προηγήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό με τον Πέιντσιλ να χρειάζεται δύο εκτελέσεις πέναλτι για να σκοράρει. Στην εκτέλεση του Γκανέζου επιθετικού, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έπεσε σωστά, απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Τομπίας Στίλερ, κατόπιν παρέμβασης του VAR, έδωσε επανάληψη. Στη δεύτερη εκτέλεση, ο Πέιντσιλ ήταν πιο προσεκτικός και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Ο λόγος που δόθηκε η επανάληψη δεν ήταν ο Πασχαλάκης (εάν πατούσε την γραμμή), όπως θεωρήθηκε αρχικά. Η πραγματική αιτία είναι το γεγονός ότι ο Ιμπόρα πάτησε στο ημικύκλιο έξω από την περιοχή, πράγμα που δεν επιτρέπεται, διότι ήταν και αυτός που έδιωξε την μπάλα στην επαναφορά.

Μέσα ο Αλεξανδρόπουλος

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη θέση του Καρβάλιο. Στο 51’ η Γκενκ απείλησε με τον Ελ Κανούς. Ο άσος της βέλγικης ομάδας δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

EUROKINISSI SPORTS
Κόκκινη στον Πέιντσιλ

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ροντινέι έβαλε σωτήρια την κόντρα, μετά το επικίνδυνο σουτ του Σορ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και στο 65’ η Γκενκ έμεινε με δέκα, μετά την αποβολή του Πέιντσιλ για κλωτσιά στον Κίνι.

Μετά την αποβολή, ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μπιέλ και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Ελ Κααμπί. Αλλαγές που έδωσαν ώθηση στην πειραϊκή ομάδα, που άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί προβλήματα στον τερματοφύλακα της Γκενκ.

Στο 71’ ο Ιμπόρα έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Φάντερφορντ μπλόκαρε. Στο 73’ και στο 76’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Πεπ Μπιέλ. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση από τον Φορτούνη, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φάντερφορντ μπλόκαρε. Στο 80’ ο Μαρτίνεθ έβαλε στο παιχνίδι και τον Βρουσάι αντί του Καμαρά.

Μεγάλες ευκαιρίες με Μπιέλ

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-1. Ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Μπιέλ μπήκε στη φάση και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φάντερφορντ απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν. Στη συνέχεια ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε ξανά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο Φάντερφορντ μπλόκαρε.

Στο 90+1’ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Πεπ Μπιέλ. Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Φάντερφορντ και σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας της Γκενκ έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αλεξανδρόπουλος και… πρόκριση!

Στο 90+6’ η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς, με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει το 1-1 και να στέλνει τους Πειραιώτες στην επόμενη φάση. Ο νεαρός μέσος πίεσε, έκλεψε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Γκενκ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φάντερφορντ, που είχε μείνει… άγαλμα. Στο 90+9’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

INTIME SPORTS

Οι συνθέσεις:

ΓΚΕΝΚ (Βόουτερ Βράνκεν): Φάντερφοορτ, Κουέστα, Μουχάμεντ, Μακ Κένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι (90΄ Τολουβαλάσε), Καγέμπε (90΄ Ογιάν), Σορ (90΄ Μπονσού Μπα), Παϊντσίλ, Φαντερά (70΄ Γκαλάρσα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (80΄ Βρουσάι), Καρβάλιο (46΄Αλεξανδρόπουλος), Φουρτούνης (90΄ Ντόι), Μασούρας (68΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (68΄ Ελ Αραμπί).

Τα highlights του παιχνιδιού: