Ολυμπιακός: Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα και επισήμως στα ερυθρόλευκα

Η Σάντα Φε ντε λα Βέρα Κρουζ ή αλλιώς Σάντα Φε στην Αργεντινή, είναι μία πόλη που ζει τον ποδοσφαιρικό παλμό στα ύψη, ειδικά όταν οι δύο ομάδες της περιοχής κοντράρονται μεταξύ τους. Τότε το έδαφος χωρίζεται στα… δύο, όπου η μία πλευρά έχει κόκκινο και άσπρο και η άλλη κόκκινο και μαύρο. Η Ουνιόν από τη μία και η Κολόν από την άλλη.

Από τα γνήσια ντέρμπι της Αργεντινής που συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον όπως τα περισσότερα ματς στην Λατινική Αμερική. Από την άλλη τα περισσότερα αγόρια που έρχονται στον κόσμο στην συγκεκριμένη πόλη έχουν ως μεγάλο όνειρο να αγωνιστούν σε έναν από τους δύο συλλόγους, όμως στην εξαίρεση βρίσκεται ο Φρανσίσκο Ορτέγα.

Ένα παιδί που πριν καν ζήσει την εφηβεία, επέλεξε να ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες για να ζήσει όσα τριγύριζαν στη φαντασία του. 

EUROKINISSI

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φρανσίσκο Ορτέγα, με τον παίκτη να φωτογραφίζεται χαρούμενος για πρώτη φορά με τη νέα του φανέλα!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του από την Βέλεζ.

Ο Ολυμπιακός θα δαπανήσει 4.5 εκατ. ευρώ για το 90% των δικαιωμάτων του παίκτη. Η Βελέζ θα κρατήσει ένα 10% ως ποσοστό μεταπώλησης ενώ ο Ορτέγκα «χάρισε» το δικό του 15% για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Θυμίζουμε πως ο παίκτης είναι στην Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής και ήταν θέμα χρόνο η επισημοποίησης της συμφωνίας.

Η ανακοίνωσε των ερυθρόλευκων:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου αριστερού μπακ, Φρανσίσκο Γκαμπριέλ Ορτέγκα. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1999 στο Σάντα Φε της Αργεντινής και το 2013 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Velez Sarsfield.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 27 Νοεμβρίου 2017, στο νικηφόρο 3-0 της ομάδας του απέναντι στην Club Olimpo, έχοντας ασίστ.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-2020 έχοντας κάνει 24 συμμετοχές, εκ των οποίων τις οκτώ στο Copa Sudamericana, όπου η ομάδα του έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση. Το 2020-2021 πραγματοποίησε 38 συμμετοχές (οι έξι στο Copa Libertadores), με απολογισμό ένα γκολ και έξι ασίστ.

Η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ήταν η πιο γεμάτη της καριέρας του, καθώς κατέγραψε 48 συμμετοχές, με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Τα 12 παιχνίδια ήταν για το Copa Libertadores, διοργάνωση στην οποία η ομάδα του έφτασε στα ημιτελικά.

Με τη Velez Sarsfield αγωνίστηκε σε 154 ματς, με απολογισμό τρία γκολ και 14 ασίστ. Έχει εκπροσωπήσει την εθνική Αργεντινής U20 και U23, αλλά εκείνη που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φρανσίσκο, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό».

Illustration contains a transparency blends/gradients. Additional .aiCS5 included. EPS 10
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ορτέγκα:

«Είναι αλήθεια πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ηρθα σε μία πολύ όμορφη η πόλη, ενώ μου άρεσε πολύ και η υποδοχή που είχα.

Όταν έμαθα για την πρόταση του Ολυμπιακού προφανώς ήξερα πως θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Έκανα τα πάντα για να έρθω και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας αυτή τη σεζόν.

Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να παλέψουμε στο Europa League καθώς επίσης και στο Κύπελλο Ελλάδας. Πάμε λοιπόν δυνατά για τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος».

Για τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης, τόνισε: «Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο ως το τέλος. Δεν αφήνω καμία φάση να πάει χαμένη και προσπαθώ πάντα να κάνω πολύ καλό παιχνίδι».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο των Πειραιωτών: «Θέλω να πω στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να μας στηρίζουν σε κάθε στιγμή κι εμείς θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».