Ολυμπιακός: Επίσημο το «διαζύγιο» με τον Κάρλος Καρβαλιάλ – Έκλεισε ο Μεντιλίμπαρ και έρχεται άμεσα στην Ελλάδα

Με μια λιτή ανακοίνωση 24 λέξεων ο Ολυμπιακός έκανε γνωστό και επίσημα το τέλος του Κάρλος Καρβαλιάλ από τον πάγκο των ερυθρολεύκων. Η είδηση για το διαζύγιο είχε γίνει γνωστή από νωρίς την Πέμπτη (8/2) το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας ήρθε η ενημέρωση του Ολυμπιακού που αναφέρει:

“Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει για το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο”.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε στις 5 Δεκεμβρίου του 2023, μετά την απόλυση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στον πάγκο των ερυθρόλευκων έκατσε για 11 παιχνίδια με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

 Έκλεισε ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα είναι ο διάδοχος του Κάρλος Καρβαλιάλ στην τεχνική ηγεσία του  Ολυμπιακού. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ήρθε σε οριστική συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Το κασέ του Ισπανού βρίσκεται στα 1.5 εκατ. ευρώ ετησίως και μένει να φανεί η χρονική διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο 62χρονος ήταν προπονητής της Σεβίλλης μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας αναλάβει το τέλος της περασμένης σεζόν, οδηγώντας την ισπανική ομάδα στην κατάκτηση του Europa League. Μάλιστα, βρέθηκε και στο “Γ. Καραϊσκάκης” το περασμένο Αύγουστο, ως προπονητής των Σεβιγιάνων, στον τελικό του Super Cup.

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Ισπανούς τεχνικούς, με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της La Liga, με προεξέχουσα την Έιμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Πέρα από την Έιμπαρ, έχει βρεθεί στους πάγκους των Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλαβές.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναζητούσαν μία περίπτωση προπονητή που θα έχει το ειδικό βάρος να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά επιτυχιών, κάτι που αποδεικνύεται ότι έχει ο Μεντιλίμπαρ.