Ολυμπιακός – Βόλος 1-1: Αδιόρθωτος και νέα εντός έδρας γκέλα για τους ερυθρόλευκους! (vid)

Απίστευτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Βόλο (88’, 90+6’) και τον Ολυμπιακό να πετάει στα… σκουπίδια δύο βαθμούς (1-1), στο ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 29’ με τον Οζέγκοβιτς, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 79’ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που είχε μπει ως αλλαγή στο 46’. Οι Ερυθρόλευκοι μετά το γκολ του Μαροκινού επιθετικού πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των φιλοξενούμενων και έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Ντε Λα Φουέντε για να πάρουν το τρίποντο της νίκης.

Στο 88’ ο Μπιελ έβγαλε τον Αμερικανό τετ α τετ με τον Κλέιμαν, ο νεαρός εξτρέμ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 90+6’ ο 21χρονος σούταρε έχοντας φάτσα την εστία και ουσιαστικά εξουδετερωμένο τον Κλέιμαν, με την μπάλα, όμως, να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βόλου.

Ο Αμερικανός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1, σε ένα ματς που ήταν μόνιμα στην επίθεση και πολιόρκησε την άμυνα του Βόλου, αλλά δεν είχε την ουσία. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν δοκάρι και στο 70’ σε κεφαλιά του Κούντε.

Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έχει 8 βαθμούς σε τέσσερις αναμετρήσεις, με τον Βόλο από την άλλη να έχει 5 βαθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι πλέον καλούνται να αφήσουν πίσω τους το παιχνίδι με τους Θεσσαλούς και να επικεντρωθούν στο ματς που ακολουθεί με την Φράιμπουργκ για το Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Εμβιλά και Κούντε ήταν στα χαφ, με τους Μπόουλερ, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον Ουί-Τζο Χουάνγκ. Ο Μπράτσος ξεκίνησε τον Βόλο με τους Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς, Μεθκίδα και Οζέγκοβιτς.

Ευκαιρίες με Εμβιλά και Βαλμπουενά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Εμβιλά. Ο Γάλλος μέσος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κλέιμαν, όμως, να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπόουλερ απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Κλέιμαν.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και γύριζαν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, ψάχνοντας τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Κλέιμαν. Στο 14’ ο Ρέαμπτσιουκ γύρισε από αριστερά, αλλά οι παίκτες του Βόλου απομάκρυναν. Στο 24’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με μακρινό σουτ, αυτή τη φορά με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Κλέιμαν απομάκρυνε. Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Μπόουλερ έφυγε ψηλά άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Βόλος άνοιξε το σκορ, με τον Οζέγκοβιτς. Στο 29’ ο Φερνάντες απέφυγε τον Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Οζέγκοβιτς πέφτοντας με τακουνάκι νίκησε τον Βατσλίκ για το 0-1.

Μετά το γκολ του Σέρβου επιθετικού, οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τους ποδοσφαιριστές του Κάρλος Κορμπεράν να απειλούν στο 38’ με τον Ουί-Τζο Χουάνγκ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Νοτιοκορεάτης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Γιαν Εμβιλά προσπάθησε να μπει στη φάση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά, χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Παπασταθόπουλο. Μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο διεθνής σέντερ μπακ έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Αλλαγές από τον Κορμπεράν, «άγγιξε» το 1-1 ο Ματιέ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κάρλος Κορμπεράν έκανε τρεις αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί, Μπιέλ και Αβιλα να παίρνουν τις θέσεις των Ουί-Τζο Χουάνγκ, Μασούρα και Βρσάλικο. Στο 47’ ο Ισπανός απείλησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Μπόουλερ μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Βαλμπουενά, αυτός κατέβασε ωραία και έκανε το διαγώνιο σουτ με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν. Στο 63’ ο Μπόουλερ έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να μπει στη φάση, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να μπλοκάρει. Το ίδιο και στο 66’, μετά το γύρισμα του Μπιέλ.

Δοκάρι ο Κούντε, γκολ ο Ελ Αραμπί!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Κούντε να σταματάει στο δοκάρι! Ο Βαλμπουενά έκανε τη γλυκιά σέντρα από δεξιά, ο Αφρικανός μέσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και σταμάτησε στο δοκάρι του Κλέιμαν.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 76’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έκανε τη σέντρα, ο Σιέλης απομάκρυνε με κεφαλιά, αλλά ο Αφρικανός επιθετικός μπήκε στη φάση και με πλασέ από κοντά «εκτέλεσε» τον Κλέιμαν.

Μετά την ισοφάριση ο Κορμπεράν έριξε στο ματς και τον Ντε Λα Φουέντε αντί του Ματιέ Βαλμπουενά, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 82’ με κεφαλιά του Μπα. Ο Αφρικανός πήρε την κεφαλιά, μετά το κόρνερ, αλλά δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς την εστία.

Απίστευτες ευκαιρίες με τον Ντε Λα Φουέντε

Στο 88’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ντε Λα Φουέντε. Ο Μπιελ έκανε την κάθετη στον Αμερικανό και τον έβγαλε τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά το πλασέ του νεαρού εξτρέμ έφυγε άουτ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Ντε Λα Φουέντε να έχει δοκάρι στο 90+6’ και να χάνει μα ανεπανάληπτη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Ρέαμπτσιουκ έπεσε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Αμερικανό, που είχε φάτσα την εστία και ουσιαστικά εξουδετερωμένο τον Κλέιμαν, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να δώσει το τρίποντο στον Ολυμπιακό. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Μπιελ έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Βόλου και χτύπησε στο δοκάρι, με το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Εμβιλά, Κούντε, Παπασταθόπουλος, Ουί Τζο Χουάνγκ (46′ Αραμπί), Μασούρας (46′ Μπιέλ), Μπόουλερ (69′ Ροντρίγκες), Μπα, Βαλμπουενά (78′ λ.τρ. Ντε Λα Φουέντε) και Ρέαμπτσιουκ.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα, Εσκοβάλ, Σιέλης, Τσοκάνης (78′ Μεταξάς), Ντέλετιτς (73′ Ματίγια), Μεθκίδα (58′ Β. Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (85′ Πίρινεν(, Π. Φερνάντες και Μπαριέντος (85′ Μπατόκιο).

Τα highlights του παιχνιδιού: