Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0: Νίκη με… υποσχέσεις ενόψει Μακάμπι (vid)

Με γκολ του Σισέ ο Ολυμπιακός, που κινδύνεψε ελάχιστα από την Άλκμααρ, επικράτησε με 1-0 των Ολλανδών στην πρόβα τζενεράλε μπροστά στον κόσμο του και έστειλε θετικά μηνύματα ενόψει Χάιφα. Ντεμπούτο για Βρσάλικο με τα ερυθρόλευκα.

Πρόσημο θετικό για τον Ολυμπιακό στην πρόβα τζενεράλε με την Άλκμααρ! Χάρη σε ένα γκολ του Σισέ, οι πρωταθλητές Ελλάδος επικράτησαν με 1-0 της Άλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα ενόψει Χάιφα.

Ανώτερη σε όλο το παιχνίδι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που απειλήθηκε για πρώτη φορά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ κατά διαστήματα έδειξε δείγματα της μεγάλης ποιότητάς της. Θετικό ντεμπούτο για τον Σίμε Βρσάλικο που αγωνίστηκε για 45 λεπτά και απέσπασε το χειροκρότημα από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Έκπληξη με Βρσάλικο

Mε 4-3-3 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και μία έκπληξη στην ενδεκάδα που δεν ήταν άλλη από το ανεπίσημο ντεμπούτο του Σίμε Βρσάλικο με τα ερυθρόλευκα. Ο Βατσλίκ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βρσάλικο, Σισέ, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Κανέ, Μ. Καμαρά και Α. Καμαρά ήταν στη μεσαία γραμμή, Μασούρας και Ζινκερνάγκελ στα άκρα της επίθεσης, ενώ στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Η Άλκμααρ από την άλλη ξεκίνησε και με τους δύο Έλληνες στην ενδεκάδα της. Συγκεκριμένα οι Ολλανδοί παρατάχθηκαν με τους: Βέρχουλστ, Άσλακ, Σαμ, Χατζηδιάκος, Κέρκεζ, Μίτσζιο, Ρέιντερς, Ντε Βιτ, Εβγέν, Παυλίδης, Λάντο.

Καλύτερος Ολυμπιακός, με σκόρερ Σισέ

Πιο δραστήρια μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός που είχε διάθεση να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει τη ζωή των φιλοξενούμενων. Για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 17′ όταν από ωραία μπαλιά του Σισέ στον Ρέαμπτσουκ, εκείνος γύρισε στο πέναλτι για τον Ελ Αραμπί που δεν μπόρεσε να σουτάρει, με την μπάλα να στρώνεται στον Μασούρα που έκανε το σκαστό σουτ για να μπλοκάρει εύκολα ο Βέρχουλστ.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε κυρίως από τον άξονα να δημιουργήσει, με την Άλκμααρ να κλείνει καλά τους χώρους και σταδιακά να παίρνει μέτρα και την μπάλα στα πόδια της. Χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει.

Ένα σουτ του Σισέ από μακριά δεν βρήκε στόχο στο 33′ και φτάσαμε στο 45′ και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου για να… κουνηθεί τελικά το πλεκτό. Ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Σενεγαλέζος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Υποτονικός ρυθμός, ροντέο στο φινάλε

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Άβιλα αντί του Βρσάλικο στο ματς, με τον Ισπανό να μπαίνει ορεξάτος στο ματς. Το τέμπο θύμιζε πολύ αυτό στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου και στο 55′ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 2-0, αλλά το σουτ του Ζινκερνάγκελ από την προσπάθεια του Ρέαμπτσουκ έφυγε μόλις άουτ.

Εμβιλά, Μανωλάς, Ραντζέλοβιτς και Αμπουμπακάρ Καμαρά πέρασαν στο ματς στο 72′ αντί των Μαντί Καμαρά, Σωκράτη, Ζινκερνάγκελ και Ελ Αραμπί, με τον ρυθμό να χαλάει αρκετά από εκείνο το σημείο.

Έτσι ξεθάρρεψαν κάπως και οι Ολλανδοί που είχαν δύο μακρινά σουτ στο 73′ και 79′ και στο 83′ ήρθαν ακόμη δύο αλλαγές, με τους Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη να μπαίνουν αντί των Αγκιμπού και Κανέ.

Κι εκεί που θα περίμενε κανείς πως το ματς έχει σβήσει, έγινε ροντέο. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Βέρχουλστ έβγαλε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και δύο λεπτά μετά η Άλκμααρ έχασε απίθανη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Ρέαμπτσουκ με τρομερή διπλή επέμβαση έσωσε τον Ολυμπιακό. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν ένα σουτ του Αμπουμπακάρ από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (72′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (83′ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (72′ Εμβιλά), Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά (83′ Βαλμπουενά), Ζίνκερναγκελ (72′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Τα highlights του αγώνα: