”Νύχτα Στάσου” : Αφιέρωμα της ΕΡΤ1 στον Γιώργο Ζαμπέτα το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ

Η γνωστή κι αγαπημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ ‘’Νύχτα στάσου’’ θα μας παρουσιάσει τα ωραιότερα τραγούδια ενός από τους πιο σπουδαίους συνθέτες και αυθεντικούς εκφραστές του λαϊκού τραγουδιού, του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος  φιλοξενούν την κόρη του Κατερίνα  και μιλάνε για τη ζωή και το έργο ενός πολυτραγουδισμένου δημιουργού, ερμηνευτή και εξαιρετικού δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.

Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα θα ερμηνεύσουν ο Κώστας Καραφώτης, η Έφη Κοντού, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος και οι εγγονοί του συνθέτη Γιώργος και Μιχάλης Ζαμπέτας.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας συνεργάστηκε με πλειάδα μεγάλων τραγουδιστών στις δεκαετίες 60΄ς και 70΄ς και πολλά τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά μέχρι σήμερα.

Μερικά από αυτά που θα ακουστούν στην εκπομπή: «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τα Δειλινά», «Πού ΄σαι Θανάση», «Μάλιστα Κύριε», «Σταλιά σταλιά», «Οι Θαλασσινοί», «Με το βοριά», «Αγωνία», «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα», «Ξημερώματα», «Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν».