Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έφτασαν τις 30 οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πολύ δύσκολη είναι πλέον η κατάσταση με τον κορονοϊός στη Μεσσηνία, καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας την Τρίτη,. σε 185 τεστ που έγιναν, τα 80 ήταν θετικά. Στο νοσοκομείο στην κλινική Covid νοσηλεύονται πάνω από 30 ασθενείς κι εξετάζεται η περίπτωση της επέκτασής της. Η μονάδα Βραχείας έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής, εξέτασης και αξιολόγησης ασθενών με κορονοιό.

Αναλυτικά, ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας Γιώργος Λαφαζάνος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοιού, επισημαίνοντας ότι χθες σε 55 τεστ που είχαν γίνει μέχρι τις 11 το πρωί, τα 22 ήταν θετικά. Ωστόσο, ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι με ήπια συμπτώματα και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε αντιβιοτική θεραπεία.

Ο κ. Λαφαζάνος κάλεσε τον κόσμο να φοράει μάσκα σε δομές υγείας και σε καταστήματα, όταν υπάρχει συγχρωτισμός, “για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα συγγενικά μας πρόσωπα με υποκείμενα νοσήματα”.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. πληροφόρησε ότι έχουν βεβαιωθεί και αυξημένα κρούσματα με γρίπη Η1Ν1 κι εξέφρασε την ανησυχία της ιατρικής κοινότητας για το “κοκτέιλ” διπλής νόσησης κορονοιού με γρίπη και κορονοιού με αναπνευστικό ιό.

Συνεχίζοντας, επέστησε την προσοχή σε άτομα άνω των 60 ετών ή και κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα να κλείσουν ραντεβού στο Κ.Υ., για να εμβολιαστούν.

Τα εμβόλια στο Κ.Υ. για τον κορονοιό γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 108 το ανώτερο την κάθε φορά.

Ο κ. Λαφαζάνος προέτρεψε τον κόσμο, πιο μεγάλης ηλικίας κυρίως, να κάνει και το εμβόλιο για τη γρίπη, καθώς αναμένεται αύξηση κρουσμάτων στο τέλος Ιανουαρίου.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας υπενθύμισε ότι τεστ για τον κορονοιό γίνονται, εκτός από το Κ.Υ., στην Κεντρική Αγορά, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με την προοπτική να γίνονται κάθε μέρα και σημείωσε πως θα ζητήσει από τον δήμαρχο, έναν χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, για τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, παρατήρησε ότι το Κ.Υ. δίνει μάχη τις τελευταίες μέρες χωρίς 3 γιατρούς που ασθενούν, ενώ αποχώρησαν 2 παθολόγοι κι ένας οδοντίατρος, που συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας, τα 67 χρόνια και λύθηκε η συνεργασία τους, βάσει νόμου του 2023.