Νικολάς Φρέιρε: Ένα «θηρίο» για την άμυνα του Ολυμπιακού (vid)

Ο Νικολάς Φρέιρε της Πούμας,  είναι ο εκλεκτός για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο 29χρονος Αργεντινός στόπερ έρχεται στην Ελλάδα ως δανεικός, για λογαριασμό των Πειραιωτών, με οψιόν αγοράς από την ομάδα του Μεξικού. Και μαζί έρχεται για την δεύτερη του ευκαιρία στην Ευρώπη μετά το πέρασμα που είχε από την Ολλανδία και την Τσβόλε.

Στο πρόσωπο του ο Ολυμπιακός βλέπει τον στόπερ που έψαχνε ο Μαρτίνεθ και θεωρεί πως πάνω του μπορεί να στηρίξει τα πλάνα του. Αριστεροπόδαρο στόπερ ήθελε ο Ισπανός τεχνικός και ο Φρέιρε μπορεί να δώσει τη λύση  με Κορδόν και Μαρτίνεθ να έχουν καταλήξει στην περίπτωσή του. 

Δυναμικός και υψηλόσωμος στόπερ, ένα «θηρίο» για την άμυνα που έχει την δυνατότητα να δώσει πράγματα στους Πειραιώτες. «Γέννημα θρέμμα» της κορυφαίας ακαδημίας ποδοσφαίρου στην Αργεντινή, της Αρχεντίνος Τζούνιορς , ο Φρέιρε κατέθεσε από νωρίς τα διαπιστευτήριά του, παίζοντας 96 παιχνίδια με την ομάδα που τον ανέδειξε, πριν μεταβεί στην Ουρουγουάη το 2017 για λογαριασμό της Τορκέ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στην Ευρώπη ήρθε πρώτη φορά για την Ολλανδική Τσβόλε, ως δανεικός από την Τορκέ, παίζοντας μία σεζόν στην Eredivisie, πριν επιστρέψει στην Ουρουγουάη.

Η Παλμέιρας τον πήρε δανεικό για ένα εξάμηνο, πριν περάσει άλλο ένα εξάμηνο ως δανεικός στην Ντεπορτίβο Κίτο του Εκουαδόρ.

Σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι της Πούμας από το Μεξικό αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν, δαπανώντας για να τον αποκτήσουν, από την Τορκέ, 2,7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019.

Ο υψηλόσωμος (1,87) στόπερ την επόμενη τετραετία καθιερώθηκε ως βασικός και αναντικατάστατος στην ενδεκάδα της Πούμας, φτάνοντας στο σημείο να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στο Μεξικό αγωνίστηκε 129 φορές πετυχαίνοντας 6 γκολ, έχοντας μεγάλη ικανότητα, λόγω και της σωματοδομής του, στις στατικές φάσεις, ενώ έδωσε και 2 ασίστ.

Η χρηματιστηριακή αξία του 29χρονου Φρέιρε, υπολογίζεται στα 2.5 εκατομμύρια, ενώ είναι σημαντικό να πούμε πως κατέχει και ισπανικό διαβατήριο, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, χωρίς να αντιμετωπίσει θέμα με τους μη κοινοτικούς.

Ο Φρέιρε στην ανάγκη έχει την ικανότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως αριστερό μπακ, έχοντας αγωνιστεί 17 φορές σε αυτή τη θέση, αν και φυσική του θέση και εκεί που επιλέγεται κυρίως είναι ως αριστερό στόπερ (233 παιχνίδια).