Ναυάγιο στην Πύλο: Το αλιευτικό μέσα από τις κάμερες αεροπλάνου του Frontex

Πλάνα τραβηγμένα από το μεσημέρι της Τρίτης, περίπου 16 ώρες πριν το πολύνεκρο ναυάγιο

Βίντεο ντοκουμέντο με το μοιραίο αλιευτικό σκάφος, τραβηγμένο από αεροσκάφος του Frontex φέρνει στο φως η Καθημερινή.

Τρίτη 13 Ιουνίου. Η ώρα είναι 09:48 π.μ., περίπου 16 ώρες πριν το πολύνεκρο ναυάγιο. Το αεροσκάφος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής είναι το πρώτο που καταφτάνει στο σημείο και εντοπίζει το πλοιάριο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πύλου. Στα πλάνα, που προέρχονται τόσο από οπτική όσο και από θερμική κάμερα, το «Αντριάνα» φαίνεται να ταξιδεύει με ικανή ταχύτητα προς τον προορισμό του. 

Στο φως βίντεο από την προσέγγιση του αλιευτικού για την παροχή βοήθειας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόλις το πλήρωμα εντόπισε το αλιευτικό απευθύνθηκε με τηλεβόα στους επιβάτες για να κάνει γνωστό ότι θέλει να παράσχει βοήθεια. Εικάζεται ότι μπορεί να μην έγιναν άμεσα αντιληπτές οι προθέσεις του δεξαμενόπλοιου από τον χειριστή του αλιευτικού και για αυτό να προσπάθησε να συνεχίσει.

Αργότερα ωστόσο και σύμφωνα με βίντεο που έχει ήδη δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες το αλιευτικό δέχτηκε τη βοήθεια. Σε αυτό το βίντεο της τελικής φάσης της παροχής βοήθειας το αλιευτικό φαίνεται να πλέει σταματημένο, η μηχανή του μοιάζει εκτός λειτουργίας ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.