Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας οι 8 σοροί των αλλοδαπών στους 80 οι διασωθέντες

Στο Νεκροτομείο Καλαμάτας έχουν μεταφερθεί οι σωροί 8 νεκρών του ναυαγίου στα Κύθηρα. Από τους νεκρούς οι 8 είναι άνδρες και οι 2 γυναίκες, ενώ έχουν διασωθεί 80 αλλοδαποί εκ των οποίων 62 ενήλικες (55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 ανήλικοι) που επέβαιναν στο σκάφος που προσέκρουσε και βυθίστηκε στο Διακόφτι Κυθήρων.

Η ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού σώματος

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων, που ξεκίνησε την 05.10.2022, γνωρίζεται ότι συνεχίστηκε και την 09-10-22, με τη συμμετοχή δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στελεχών Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δύο χερσαίων μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και στελεχών της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί, ενώ πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) ακόμη σοροί ανδρών, με το συνολικό αριθμό των σορών να ανέρχεται στις οκτώ (06 άνδρες και 02 γυναίκες). Ανωτέρω δύο σοροί μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οποιαδήποτε εξέλιξη θα αναφερθεί με νεότερο δελτίο τύπου.