«Νέα εποχή με την Ελλάδα»: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

Το σύνολο των τουρκικών μέσων παρουσιάζουν διεξοδικά τις δηλώσεις των δυο υπουργών Εξωτερικών στη κοινή συνέντευξη τύπου, κάνοντας ιδιαίτερα λόγο για «νέα και θετική περίοδο» ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ στο «μενού» για να σπάσει ο «πάγος»

Με τα… μεταγραφικά νέα του Ολυμπιακού και της Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε η συζήτηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο «πάγος» των πρώτων λεπτών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αμφότεροι εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως ενημερωμένοι για τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων που υποστηρίζουν.

genis

Θετικά αποτιμούν τα τουρκικά ΜΜΕ τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER: «Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Γεραπετρίτη, Οι δυο υπουργοί μετά την τετ α τετ συνάντηση τους εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες.και έστειλαν μηνύματα σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο υπουργός Φιντάν δήλωσε πως με την Ελλάδα μπήκαμε σε μια νεα και θετική εποχή, ο φιλοξενούμενος υπουργός Γιωργος (Γεραπετρίτης) δήλωσε πως στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Το σύνολο του τουρκικού τύπου, παρουσιάζει διεξοδικά τις δηλώσεις των δυο υπουργών Εξωτερικών στη κοινή συνέντευξη τύπου, κάνοντας ιδιαίτερα λόγο για «νέα και θετική περίοδο» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Για νέα εποχή με την Ελλάδα» κάνει λόγο η εφημερίδα YeniSafak, υπογραμμίζοντας τη δήλωση Φιντάν πως «Μπήκαμε σε μια νέα και θετική περίοδο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

«Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: ’’Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα’’» σχολιάζει το δίκτυο haber3.com, σχολιάζοντας το τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Κοινή συνέντευξη Τύπου Χακάν Φιντάν και Γιώργου Γεραπετρίτη: Υποστηρίζουμε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του TRTHaber, προβάλλοντας το θετικό κλίμα στη διμερή συνάντηση.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ΧακάνΦιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του» γράφει η Sabah, προβάλλοντας τις δηλώσεις Φιντάν, Γεραπετρίτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Για «Μια νέα εποχή με την Ελλάδα» γράφει η Hurriyet, που κάνει λόγο για «νέα και θετική περίοδο» ανάμεσα στις δύο χώρες».