Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός 2-2: Ο ορισμός της «αυτοχειρίας» στη Σερβία για τους ερυθρόλευκους (vid)

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Σερβία, ωστόσο ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με δύο γκολ, έμειναν με δέκα παίκτες στο 70′ μετά την μείωση του σκορ και στο φινάλε δέχθηκαν και την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο γκολ στην TSC Arena, ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με την νίκη. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Δεύτερη αγωνιστική στους ομίλους του Europa League, δεύτερη φορά που η διαιτησία στερεί από τον Ολυμπιακό  αυτό που δικαιούνταν.  Αυτή τη φορά «δράστης» ο ανεκδιήγητος Γάλλος, Μπενουά Μπαστιάν, ο οποίος στο 71’ έδωσε ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες για 25 λεπτά, δίνοντας ουσιαστικά την ευκαιρία στην Μπάτσκα Τόπολα να ισοφαρίσει.

Ο Μασούρας έπειτα από ασίστ του Ποντένσε άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, με τον Πορτογάλο να είναι εκείνος που έγραψε το 2-0 στο 57ο λεπτό.

Η Μπάτσκα Τόπολα αντέδρασε και στο 63′ μείωσε σε 2-1 με τον Ντάκοβατς.

Οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν με δέκα από το 70′ εξαιτίας της αποβολής του Ντόη, με τους Σέρβους να ισοφαρίζουν τελικά με τον Ντάκοβατς στο 90′.

Οι Πειραιώτες και η Μπάτσκα Τόπολα έχουν από έναν βαθμό. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (9/11, 22:00), ενώ η Μπάτσκα Τόπολα υποδέχεται την Φράιμπουργκ (26/10, 19:45).

Δύο ήταν τα ερωτηματικά της ενδεκάδας για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας αντί του Μπιέλ και ο Κίνι αντί του Ορτέγκα. Ο Μασούρας ήταν ξεκάθαρο φαβορί για να παίξει δίπλα στον Ελ Κααμπί και εν τέλει αυτό αποφάσισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στο δε αριστερό άκρο της άμυνας επελέγη ο Κίνι. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε το κλασικό 4-4-2, έχοντας τους Πασχαλάκη στην εστία, Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Κίνι στην τετράδα της άμυνας, τους Έσε και Καμαρά στα χαφ, τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μασούρα δίπλα στον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Ζάρκο Λάζετιτς επέμεινε με τριάδα στην άμυνα, όπως είχε κάνει και στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Έσε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Μασούρα στην τριάδα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Ζάρκο Λάζετιτς από την άλλη πλευρά, παρέταξε την Μπάτσκα Τόπολα με τους Ίλιτς, Τσκβέτοβιτς, Κόλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ράντιν, Στόγιτς, Στάνιτς, Ντάκοβατς, Ράκονιατς και Γιοβάνοβιτς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την αρχή δυναμικά, με τους Ποντένσε και Φορτούνη να αποτελούν τον κινητήριο μοχλό των ερυθρόλευκων. Οι Πειραιώτες πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή και μέχρι το έκτο λεπτό είχαν ήδη δύο τελικές, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η Μπάτσκα Τόπολα από την πλευρά της προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να προκαλέσει λάθη των φιλοξενούμενων.

Στο 11ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα σουτ του Φορτούνη και αμυντικό των Σέρβων να κόβει με το κεφάλι πριν να δημιουργηθεί μεγαλύτερος κίνδυνος. Οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο 16ο λεπτό. Απίστευτη μεταβίβαση 40 μέτρων του Φορτούνη από τα αριστερά στον Ποντένσε στα δεξιά. Ο Πορτογάλος γέμισε στην περιοχή και ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε συνέχισαν να συνδέονται και να αποτελούν πονοκέφαλο για την άμυνα της Μπάτσκα Τόπολα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στα επόμενα λεπτά. Στο 26′ με κεφαλιά του Στόγιτς και στο 31′ με ένα άστοχο σουτ του Ράκονιατς. Στο 39′ οι Σέρβοι είχαν ακόμη μία τελική με τον Πέτροβιτς, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε παρών. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το προβάδισμά του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε έχοντας τον έλεγχο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 56′ οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή στιγμή για το δεύτερό τους γκολ. Φορτούνης και Ποντένσε συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ελ Κααμπί, ο οοποίος δεν κέρδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα λεπτό το 2-0 ήρθε για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ποντένσε, πήρε την μπάλα από τον Φορτούνη και με σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Σέρβοι ωστόσο αντέδρασαν και σύντομα μείωσαν. Μετά από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες της Μπάτσκα Τόπολα άλλαξαν την μπάλα στα αριστερά με τον Ντάκοβατς να πλασάρει και να μειώνει σε 2-1.

Η Μπάτσκα Τόπολα συνέχισε να πιέζει ψηλά θέλοντας να αξιοποιήσει το μομέντουμ. Στο 67′ απείλησε με κεφαλιά του Ράκονιατς, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, αποβάλλοντας με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα τον Ντόι για μαρκάρισμα στον Γιοβάνοβιτς. Μια άνευ προηγούμενου απόφαση από τον ρέφερι της αναμέτρησης, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Μετά την αποβολή του Ντόι, η αντίδραση του Μαρτίνεθ ήταν άμεση κάνοντας δύο ακόμα αλλαγές, με τους Πορόζο και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Φορτούνη.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να «παγώσουν» το παιχνίδι και τα κατάφεραν μέχρι το 90’. Ο Στόγιτς τροφοδότησε τον Μίλος Πάντοβιτς, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι είχε σασπένς μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Η κάθε ομάδα είχε από μία στιγμή για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο το 2-2 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ραντίν (88′ Μιρτσέβσκι), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79′ Πάντοβιτς), Γιοβάνοβιτς (87′ Σος), Ράκονιατς (90+3′ Βλακούκιν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63′ Γιόβετιτς), Μασούρας (63′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74′ Πορόσο)

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η βαθμολογία

Η Γουέστ Χαμ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, με τα «Σφυριά» να παίρνουν σπουδαίο διπλό μέσα στη Φράιμπουργκ και να ανεβαίνει στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού με 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ (26/10, 19:45) και η Μπάτσκα Τόπολα υποδέχεται τη Φράιμπουργκ (26/10, 19:45).

Πηγή: Sport 24