ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Πολύτιμος βαθμός με λυτρωτή Βίντα και κορυφή για την Ένωση! (vid)

Η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Άγιαξ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Αίαντα στο 30ο λεπτό με πέναλτι του Μπέρχβαϊν, όμως η Ένωση απάντησε με την κεφαλιά του Βίντα στο 74′.

Η ΑΕΚ πήρε χρυσό βαθμό στην OPAP Arena, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μπέρχβαϊν στο 30ο λεπτό και ο Βίντα ισοφάρισε στο 74ο λεπτό.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μπέρχβαϊν. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Στάνκοβιτς, που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρήκε αυτό που, βάσει ευκαιριών δικαιούταν, με τον Βίντα. Ο Άμραμπατ με υπέροχη σέντρα από τα δεξιά βρήκε αφύλακτο τον Κροάτη στόπερ στην καρδιά της άμυνας του Άγιαξ και αυτός με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν για να βρουν και δεύτερο νικητήριο γκολ δίχως όμως αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ να μένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς το άλλο ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να το πετύχει με τον Γιόνσον στο 90′, όμως ο Χόρτερ τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Έτσι παρέταξε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με εννιά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Αργεντινός κόουτς παρέταξε την Ένωση με τον καθιερωμένο σχεδιασμό και κράτησε στο βασικό σχήμα μόνο τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς και τον Νταμιάν Σιμάνσκι στο έξι.

Ο Μόρις Στάιν από την άλλη παρέταξε τον Αίαντα με 4-3-3, με τον Τσούμπα Άκπομ να μένει στον πάγκο και τον Μπρόμπεϊ να ξεκινά βασικός.

Ο Άγιαξ έκανε το χτύπημα από την άσπρη βούλα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση να υπηρετήσουν το πλάνο τους. Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν κάποιες απειλητικές επελάσεις στις δύο περιοχές. Η πρώτη τελική ήταν από τον Άγιαξ με το δυνατό σουτ του Φορμπς, από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε.

Στο 20ο λεπτό οι Ολλανδοί απείλησαν με τον Μπρόμπι. Ο Γκατσίνοβιτς έχασε την μπάλα στην περιοχή και ο Άγιαξ έφυγε στην κόντρα. Ο φορ των Ολλανδών μπήκε ωραία στην περιοχή και τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε.

Η Ένωση απείλησε με τον Αραούχο στο 23′ και τον Χατζισαφί στο 25′, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν είχαν στόχο. Λίγα λεπτά μετά ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι και ο Μπέρχβαϊν ευστόχησε.

Η ΑΕΚ έχασε καλή στιγμή να σκοράρει στο 35′. Ο Πινέδα με ωραία ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε και έκανε το σουτ. Ο Χόρτερ έκανε την επέμβαση και ο Σιντιμπέ που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι Μπέρχβαϊν και Μπέρχαους είχαν δύο τελικές προσπάθειες, στις οποίες ο Στάνκοβιτς ανταπεξήλθε εξαιρετικά, ενώ η κεφαλιά – ψαράκι του Βίντα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Βίντα είχε τη λύση και έδωσε τον βαθμό

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και πάλεψε για να πάρει κάτι από το ματς. Στο 48ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς με σέντρα – σουτ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 52′ ο Άγιαξ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και ο Μπέρχαους έκανε το γύρισμα προς τον αφύλακτο Μπρόμπεϊ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιμάνσκι πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Επτά λεπτά μετά ο Μπέρχαους εξαπέλυσε ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 66ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος εξαπέλυσε το σουτ, αλλά ο Χόρτερ με ωραία επέμβαση απομάκρυνε. Τρία λεπτά μετά, ξανά με γρήγορη αντεπίθεση του Αίαντα, ο Μπέρχαους έκανε ένα σουτ, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

INTIME SPORTS

Ο Γκατσίνοβιτς έγινε ξανά απειλητικός στο 73′, μετά από κεφαλιά πάσα του Αραούχο, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Το γκολ ήρθε ένα λεπτό μετά με τη χρυσή κεφαλιά του Βίντα.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δε σταμάτησαν εκεί, καθώς πάλεψαν για την ολική ανατροπή. Στο 77′ ο Μάνταλος με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Άγιαξ προσπάθεια να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Τέιλορ στο 82′, αλλά ο Στάνκοβιτς με ωραία εκτίναξη απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η σημαντικότερη στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 90ο λεπτό. Ο Γιόνσον μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ-α-τετ με τον Χόρτερ, ο οποίος τον σταμάτησε με ενστικτώδη επέμβαση. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος).

Άγιαξ (Mόρις Στάιν): Χόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Φορμπς (84′ Άξελ – Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (74′ Άκπομ).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Αναλυτικά το πρόγραμμα του δευτέρου ομίλου του Europa League
  • Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3 (30′, 67′ Ζοάο Πέδρο/11′ Σιντιμπέ, 40′ Γκατσίνοβιτς, 84′ Πόνσε)
  • Άγιαξ – Μαρσέιγ 3-3 (9′ Μπόργκες, 20′ Μπέρχαουζ, 52′ Τέιλορ/23′ Κλος, 38-78′ Ομπαμεγιάνγκ)
  • Μαρσέιγ – Μπράιτον 2-2 (19′ Μπεμπά, 20′ Βερτού/54′ Γκρος, 88′ Ζοάο Πέντρο)
  • ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1 (74′ Βίντα/30′ Μπέρχβαϊν)
  • 26/10 19:45 Μαρσέιγ – ΑΕΚ
  • 26/10 22:00 Μπράιτον – Άγιαξ
  • 09/11 19:45 Άγιαξ – Μπράιτον
  • 09/11 22:00 ΑΕΚ – Μάρσειγ
  • 30/11 19:45 ΑΕΚ – Μπράιτον
  • 30/11 22:00 Μαρσέιγ – Άγιαξ
  • 14/12 22:00 Άγιαξ – ΑΕΚ
  • 14/12 22:00 Μπράιτον – Μαρσέιγ
Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του ομίλου

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στον όμιλο της Ένωσης στο Europa League αλλά και το πρόγραμμα του ομίλου.

Πηγή: Sport 24