Μπάσιμο του Netflix για αθλητικά δικαιώματα διοργανώσεων

Το Netflix εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει να προσθέσει τη μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων για τους συνδρομητές της πλατφόρμας streaming της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Wall Street Journal».

Μάλιστα, η εταιρεία υπέβαλε πρόσφατα προσφορές για τα δικαιώματα σε αθλητικές ομοσπονδίες και ειδικότερα για το τουρνουά τένις ATP για κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Βρετανία, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε.

Στα, δε, τέλη του 2021 διαπραγματεύτηκε να αγοράσει τα δικαιώματα για την ένωση World Surf League, αλλά οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν επειδή οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμή.

Εξετάζει ωστόσο το ενδεχόμενο να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα μικρότερων -σε δημοφιλία- αθλημάτων, όπως της ποδηλασίας και άλλων. Σύμφωνα με την «WSJ», η διοίκηση της εταιρείας εμφανίζεται ανήσυχη για το κόστος που θα μπορούσε να έχει η εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών διοργανώσεων.

Στις αρχές του έτους, το Netflix υπέβαλε προσφορά και για τα δικαιώματα ζωντανής ροής στις ΗΠΑ της Formula One – ένα άθλημα του οποίου το προφίλ έχει ανέβει σημαντικά στις ΗΠΑ χάρη σε μια δημοφιλή σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix – αλλά έχασε από το ESPN.

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix είχε δυσκολευθεί να προσελκύσει νέους συνδρομητές τα τελευταία τρίμηνα μετά από αρκετά έτη ραγδαίας ανάπτυξης. Έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερές τις δαπάνες για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του γύρω στα 17 δισ. δολάρια για τα επόμενα έτη.

Η πιθανή «εισβολή» του Netflix στον αθλητισμό λαμβάνει χώρα καθώς πολλοί από τους ανταγωνιστές στον χώρο του streaming έχουν ξοδέψει πολλά για πρόσβαση σε αθλητικά γεγονότα υψηλού προφίλ. Το Prime Video της Amazonείναι πλέον το κύριο «σπίτι» του «Thursday Night Football», ενώ το Apple TV+ της Apple και το Peacock της Comcast είχαν αποκλειστικά δικαιώματα για τη ροή συγκεκριμένων αγώνων του μπέιζμπολ της Major League στη διάρκεια της τελευταίας σεζόν.