Με μεγάλη επιτυχία, επιδόσεις και θέαμα ολοκληρώθηκε το Tsatoumas Street Long Jump στην «καρδιά» της Καλαμάτας

Το διεθνές μίτινγκ Tsatoumas Street Long Jump έγινε σήμερα στην Πλατεία Β. Γεωργίου της Καλαμάτας. Άλτες του μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό πέτυχαν καλές επιδόσεις σε μια όμορφη διοργάνωση στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η κάτοχος χάλκινου μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Φλορεντίνα Γιούσκ, ήταν η νικήτρια στις γυναίκες με καλύτερη προσπάθεια στα 6,67 μ. (1,0) στο έκτο και τελευταίο της άλμα. Η αθλήτρια από τη Ρουμανία ξεκίνησε με δύο άκυρα και συνέχισε με 6,53 μ. και 6,37 μ., ενώ ήταν άκυρη στην πέμπτη προσπάθεια.

Οι Σουηδέζες Χάντι Σάνια και Τίλντα Γιόχανσον, πέτυχαν αμφότερες 6,50 μ., ωστόσο η πρώτη πήρε τη νίκη καθώς η δεύτερη καλύτερη προσπάθεια της ήταν μεγαλύτερη από της συμπατριώτισσάς της.

Η Ανδριάνα Γκόγκα συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων και πέτυχε 6,50 μ. (0,7), λίγα μόλις 24ωρα από το χρυσό μετάλλια στην Ισμαηλία. Η νεαρή, η οποία ήταν τέταρτη, είχε ακόμη άλματα στα 6,36 μ., 6,26 μ., 61,7 μ. και δύο άκυρα στις τελευταίες προσπάθειες.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Μαρία Στεφανοπούλου με άλμα στα 6,38μ. (0,3), που αποτελεί μάλιστα και ατομικό της ρεκόρ. Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Ναταλία Μπέση με την προσπάθεια στα 6,20 μέτρα.

Στους Άνδρες επικράτησε ο Ανβάρ Ανβάροβ (Ουζμπεκιστάν) με 8,17 μ. (0,0) και ακολούθησε ο Κολομβιανός Αρνόβις Νταλμέρο με 7,88 μ. (-0,7). Η τριάδα έκλεισε με τον Ζιλ Πομερί (Γαλλία) με 7,78 μέτρα. Ο Αντώνης Στυλιανίδης ήταν έκτος στο σημερινό αγώνα με άλμα στα 7,64 μ. (-0,6), ενώ ο Νίκος Σταματονικόλός έβδομος με 7,58 μέτρα. Ο Βασίλης Μαρτινάκης πέτυχε 7,51 μ. και κατέλαβε την 8η θέση.

Το μίτινγκ ήταν ενταγμένο στην κατηγορία Continental Tour Bronze της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα εδώ

Βασιλόπουλος: Τέτοια αθλητικά γεγονότα στο κέντρο της πόλης, πρέπει να γίνουν θεσμός

Τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Tsatoumas Street Long Jump, εξέφρασε  σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, δίνοντας συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτας 2016, Πέτρο Παπαδόπουλο, που ήταν και ο διοργανωτής των αγώνων σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα στο κέντρο της πόλης, πρέπει να γίνουν θεσμός, αναφερόμενος και στα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκαν αγώνες άλματος επί κοντώ.

“Πρέπει να δίνουμε διέξοδο στα παιδιά μας και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αθλητισμό, τα αθλήματα στίβου. Η νεολαία μας είναι που μάς παρακινεί, γι’ αυτό και γίνονται τόσο σημαντικά γεγονότα στην πόλη μας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός  και το αποδεικνύει με την παρουσία του απόψε εδώ, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας”.