Με απόλυτη επιτυχία άνοιξε τις πύλες του το 2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Μπύρας στην Καλαμάτα

Ξεκίνησε με επιτυχία χθες Παρασκευή το “2nd Peloponnese Beer Festival – only craft” στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δίπλα στο γήπεδο Σφαγείων (Δυτική Παραλία), με δυναμική συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών.

Tο Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα διαρκέσει έως αύριο Κυριακή με ώρα έναρξης στις 7 μ.μ.. Στο χώρο αυτό, Ελληνες παραγωγοί – ζυθοποιοί συμμετέχουν με περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας, χειροποίητης μπύρας.

Έτσι, λοιπόν, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη τριάντα και πλέον ζυθοποιοί από όλη την Πελοπόννησο, την Αθήνα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Ικαρία και την Κρήτη, όπου ο καθένας από αυτούς θα παρουσιάσει τη δική του ξεχωριστή ποικιλία χειροποίητης μπύρας.

Ταυτόχρονα, το φετινό φεστιβάλ ζύθου πλαισιώνεται και από γαστρονομικές προτάσεις street food, αφού στο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ (Πάρκο Δυτικής Παραλίας – Κυκλοφοριακής Αγωγής), τέσσερις επαγγελματίες της γαστρονομίας προσφέρουν μια σειρά από γεύσεις της Αμερικής, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς, σταθερά συνεπείς εκπρόσωποι της ελληνικής έντεχνης ροκ σκηνής, επαναφορτίζουν τη γνώριμη σκηνική τους ενέργεια, επισκέπτονται την Καλαμάτα και προσκαλούν σε μια αξέχαστη συναυλιακή καλοκαιρινή γιορτή.

Στο μουσικό πλαίσιο, σήμερα Σάββατο το  πρόγραμμα αναλαμβάνουν τα “Κίτρινα ποδήλατα”.

Την Κυριακή το πρόγραμμα κλείνει με τη Μελίνα Κανά. Το φετινό καλοκαίρι έρχεται ανανεωμένη με τον καινούργιο δίσκο ‘’Σπίθα’’ σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, την πολυαγαπημένη ‘’Παλιά πληγή’’ του “Σασμού” σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή, αλλά και με τα πολυτιμότερα τραγούδια της δισκογραφίας της.

Μαζί της θα είναι ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο ο Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στην ενορχήστρωση του προγράμματος, ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά και ο Αλέξανδρος Στενάκης στα πλήκτρα. Η Έκθεση Ελλήνων Ζυθοποιών τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της “Φάρις”, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Το μήνυμα του θεσμού είναι: “Ναι στις όμορφες εμπειρίες, ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα”. Το εισιτήριο ανά ημέρα κοστίζει 5 ευρώ. Παιδιά έως 15 ετών θα εισέρχονται δωρεάν με συνοδεία γονέων. Για άτομα με κινητικά προβλήματα η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Προπώληση γίνεται στο viva.gr.