Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0: Ο Μπρινιόλι κράτησε το μηδέν στο Ισραήλ διατήρησε το αήττητο και παρέμεινε στην κορυφή (vid)

Ο Παναθηναϊκός με έναν εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ άντεξε στην πίεση της Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, πήρε την ισοπαλία 0-0, και σε συνδυασμό με το άλλο αποτέλεσμα έμεινε μόνος πρώτος στον όμιλο.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας, που τον αφήνει μόνο πρώτο στον όμιλο σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν, έφυγε από το ματς με τη Μακάμπι Χάιφα ο Παναθηναϊκός έχοντας κάτω από τα γκολπόστ έναν εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι καθώς ο Ιταλός, πότε με τα χέρια, πότε με τα πόδια, έβγαλε ότι πήγε προς την εστία του τριφυλλιού.

Η Μακάμπι Χάιφα πίεσε τους πράσινους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά οι πράσινοι κατάφεραν να τα φέρουν εις πέρας και να κρατήσουν μέχρι τέλους το μηδέν στην άμυνα τους. Την ίδια ώρα επιθετικά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και δη σε open play αγώνα.

Το τριφύλλι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, αλλά ήταν αυτός που είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 17′ στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Βιλένα και Μαντσίνι με τους Τζούριτσιτς και Παλάσιος να μένουν στον πάγκο.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με την αμυντική τετράδα να είναι η ίδια ακριβώς με τους Κώτσιρα και Χουάνκαρ στα δύο άκρα και τους Σένκεφελντ, Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους έπαιξε ο Αράο ο οποίος είχε δίπλα από τα δεξιά τον Βιλένα και αριστερά τον Τσέριν. Οι Μπερνάρ και Μαντσίνι έπαιξαν στα δύο άκρα με τον Ιωαννίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος για το τριφύλλι.

EUROKINISSI SPORTS
Χτύπησε στην αντεπίθεση και στα αριστερά η Μακάμπι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και “χτυπούσαν” με βαθιές μπαλιές, περισσότερο από τα αριστερά, πάνω στον Χουάνκαρ ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο έδειξε να έχει αρκετά προβλήματα. Πότε με τον Νταβίντ, πότε με τον Καλαϊλί γινόταν υπερφόρτωση από τα αριστερά με το τριφύλλι να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 8′ με τον Νταβίντ να βγαίνει από τα αριστερά, είδε τον Μπρινιόλι εκτός εστίας, ο Ιταλός στο μοναδικό του λάθος στο ματς δεν ήξερε τι να κάνει, να βγει ή να μην βγει με τον επιθετικό της Μακάμπι να πλασάρει και τη μπάλα να βγαίνει ελάχιστα έξω από το δεξί του δοκάρι.

Στο 14′ ο Γεντβάι δεν απομάκρυνε τη μπάλα ο Νταβίντ και πάλι έγινε αποδέκτης της και έκανε το σουτ με τον Ιταλό να σταματάει και πάλι εντυπωσιακά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Στάθηκε άτυχος ο Ιωαννίδης

Στο 17′ ο Παναθηναϊκός και ο Φώτης Ιωαννίδης στάθηκαν άτυχοι καθώς στην πρώτη καλή στιγμή του το τριφύλλι είχε δοκάρι. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ στα αριστερά, ο Μπερνάρ εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι με τον Έλληνα σέντερ φορ να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά η οποία τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καϊούφ.

Η Μακάμπι απείλησε ξανά στο 20′ όταν ο Καλαϊλί έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, εκτέλεσε με το αριστερό αλλά ο Μπρινιόλι είπε ξανά όχι. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 26′ με ένα σουτ του Βιλένα εκτός περιοχής το οποίο έφυγε έξω.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 34′ όταν σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Μαντσίνι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά αυτή ήταν πολύ κακή και έφυγε έξω.

Στο 39′ η Μακάμπι απείλησε ξανά. Ο Χουάνκαρ δεν υπολόγισε καλά, δεν έδιωξε τη μπάλα, και ο Καλαϊλί έγινε αποδέκτης της, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού.

Άντεξε και στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με τη Μακάμπι Χάιφα να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στο 59′ ο Νταβίντ έφυγε και πάλι στα αριστερά, μετά από μια βαθιά μπαλιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μπρινιόλι με το πόδι απομάκρυνε τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 62′ με ένα σουτ στην εστία το οποίο απομάκρυνε εκ νέου η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στο 67′ ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Ιωαννίδη και Τζούριτσιτς αντί των Σπόραρ και Τσέριν με σκοπό να φρεσκάρει λίγο την ομάδα του. Η είσοδος του Σέρβου μάλιστα έδωσε επιθετική πνοή στους πράσινους.

Αλλαγές βέβαια έκανε και η Μακάμπι Χάιφα με τον προπονητή της να ρίχνει στο ματς όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές που είχε κρατήσει στον πάγκο. Μάλιστα στο 71′ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα όταν σε παράλληλο γύρισμα από τα αριστέρα ο Κελαϊλί πήρε την κεφαλιά με τον Μπρινιόλι να διώχνει ξανά.

Ο Γιοβάνοβοβιτς προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές με τους Βαγιαννίδη, Μλαντένοβιτς να μπαίνουν στο παιχνίδι και να δίνουν επιπλέον ανάσες και δημιουργία στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 87′ ο “Βάγια” βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Παλάσιος και αυτός από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω στα πόδια των Ισραηλινών.

Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του αγώνα με το 0-0 να μένει έως το τέλος και άπαντες συμπαίκτες και αντίπαλοι να δίνουν συγχαρητήρια στον Μπρινιόλι για την εμφάνιση του.

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Καϊούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνού, Καφουμάνα (69′ Αλί), Ζαμπέρ, Σάμπια (68′ Πιερότ), Καλαϊλί (84′ Σιμπλού), Νταβίντ (76′ Ραφαέλοφ), Σουράνοφ (46′ Σερί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67′ Τζούριτσιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Αναλυτικά το πρόγραμμα στον όμιλο του Παναθηναϊκού
  • Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0 (36′ Ιωαννίδης, 76′ Σπόραρ)
  • Ρεν – Μακάμπι Χάιφα 3-0 (1′ Μπλας, 31′ Τρουφέρ, 55′ Γιλντιρίμ)
  • Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός 0-0
  • Βιγιαρεάλ – Ρεν 1-0 (36′ Σέρλοτ)
  • 26/10 22:00 Παναθηναϊκός – Ρεν
  • 26/10 22:00 Βιγιαρεάλ – Μακάμπι Χάιφα
  • 9/11 19:45 Ρεν – Παναθηναϊκός
  • 9/11 19:45 Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ
  • 30/11 19:45 Μακάμπι Χάιφα – Ρεν
  • 30/11 22:00 Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός
  • 14/12 19:45 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα
  • 14/12 19:45 Ρεν – Βιγιαρεάλ
Η βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού