Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Έπαιξε με τη φωτιά… τον λύτρωσε ο Σπόραρ και έμεινε στην κορυφή (vid)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός, πέρασε από τη Λαμία επικρατώντας με 2-1, με τον Σπόραρ να λυτρώνει το τριφύλλι που έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αράο και διατηρήθηκε στην κορυφή.

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό αλλά το τριφύλλι αποδείχτηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει και πέρασε από την πόλη της Φθιώτιδας με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τον Σπόραρ που πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 82′ της αναμέτρησης, αντί του Ιωαννίδη, να σκοράρει οκτώ λεπτά αργότερα στο 90′ με κεφαλιά μετά από υπέροχή σέντρα του Μπερνάρ και να δίνει το τρίποντο στους πράσινους με το τελικό 2-1.

Σε ένα σημείο μάλιστα όπου οι πράσινοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αράο από το 83′ της αναμέτρησης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Τρία γκολ, δοκάρια, αποβολή, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες, VAR που άλλαξαν τις αποφάσεις του διαιτητή και εν γένει ένα πολύ όμορφο ματς με τη Λαμία να κλέβει τις εντυπώσεις και τον Παναθηναϊκό να παίρνει την ουσία και τους τρεις βαθμούς.

Στο τέλος το τριφύλλι θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά ο Σπόραρ αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος από τον Κοσέλεφ στο 90+8′.

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός, δοκάρι και η Λαμία

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φθιώτιδας με επτά αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Πανσερραϊκό μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι Μπρινιόλι, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Τσέριν, Τζούριτσις, Μαντσίνι και Ιωαννίδης επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα.

Το τριφύλλι προσπάθησε όπως και μια εβδομάδα νωρίτερα να σκοράρει με το καλημέρα με τον Φώτη Ιωαννίδη να βρίσκεται εντός περιοχής στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και να κάνει το σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Η Λαμία βέβαια που αποτελεί την έκπληξη έως τώρα του πρωταθλήματος δεν κλείστηκε πίσω. Αντίθετα, έκανε το παιχνίδι της και προσπάθησε με τους Τσιλούλη και Καρλίτος να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού.

EUROKINISSI

Τα κατάφερε με τους γηπεδούχους να απαντάνε στο δοκάρι του τριφυλλιού με δοκάρι και χαμένη ευκαιρία. Στο 9′ η Λαμία έφυγε στην αντεπίθεση αφού έκλεψε τη μπάλα, ο Τσιλούλης έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος ο οποίος έκανε το σουτ με τον Ιταλό γκολκίπερ να αποκρούει.

Εν συνεχεία η Λαμία μπόρεσε εύκολα να κρατήσει το 0-0 καθώς ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια του αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή και να απειλήσει την εστία του Κοσέλεφ. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 29′ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Ιωαννίδη με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.

Απίστευτη γκολάρα του Μλαντένοβιτς

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το προβάδισμα στο σκορ στο 31′ με ένα απίστευτο γκολ από τον Μλαντένοβιτς. Οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα, αυτή έφτασε στα δεξιά στον Μαντσίνι που γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Τσέριν με τον Σλοβένο να μην βρίσκει τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Μλαντένοβιτς εκτός περιοχής ο οποίος με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Κοσέλεφ και με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Η Λαμία θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια στο 39′ με τον Μαρτίνεθ μετά από σέντρα του Σίντκλεϊ από τα αριστερά να μην μπορεί να πλασάρει σωστά και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Ενώ στο 43′ το σουτ του Νούνιες απέκρουσε χωρίς πρόβλημα ο Μπρινιόλι.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στον Παναθηναϊκό και στον Ιωαννίδη ο οποίος από τα δεξιά και δύσκολη γωνία έκανε το σουτ με τον Κοσέλεφ να διώχνει τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν η μία την άλλη, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 58′ για τον Παναθηναϊκό όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Αράο πήρε την κεφαλιά και ο Κοσέλεφ μπλόκαρε εντυπωσιακά.

EUROKINISSI
Ισοφάρισε ο Καρλίτος για την Λαμία

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Τσιλούλης από τα αριστερά γύρισε τη μπάλα προς τον Καρλίτος ο οποίος έκανε το σουτ και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1. Με τον Ισπανό να μην πανηγυρίζει το τέρμα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Κοσέλεφ όμως να σταματάει τη μπάλα με το πόδι του και να κρατάει το 1-1.

Το VAR έπαιξε το ρόλο του

Στο 73′ ο Παλάσιος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Παπαδόπουλο με τον Μανούχο να δίνει το πέναλτι. Ο Αργεντινός όμως όταν είχε γίνει κάτοχος της μπάλας από την πάσα του Ιωαννίδη ήταν σε θέση οφσάιντ. Το VAR έλεγξε τη φάση και εν τέλει υπέδειξε την παράβαση με τον διαιτητή να παίρνει πίσω την απόφαση του.

Έξι λεπτά αργότερα η Λαμία βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τσιλούλη μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά. Η φάση ελέγχθηκε ξανά για το αν ήταν σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ. Και εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες στο 83′ όταν ο Αράο σήκωσε ψηλά το πόδι του σε μια φάση με τον Ακούνια. Ο Μανούχος θεώρησε πως επρόκειτο για επικίνδυνο παίξιμο με τον Βραζιλιάνο να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση λέγοντας πως δεν υπάρχει καν φάουλ.

Ο Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στο 90′

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες έψαξε το γκολ της νίκης και το βρήκε στο 90′. Οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση από τα δεξιά με τον Κώτσιρα να πατάει περιοχή και να την γυρνάει στο πέναλτι, η μπάλα πέρασε και έφτασε εκτός περιοχής στον Μλαντένοβιτς. Αυτός έδωσε δίπλα στον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Σπόραρ και έκανε τη σέντρα με τον Σλοβένο φορ με κεφαλιά να τη στέλνει στα δίχτυα για το 2-1 του Παναθηναϊκού.

Στο 90+7′ και ενώ η Λαμία είχε κερδίσει κόρνερ το τριφύλλι έφυγε στην αντεπίθεση με τον Παλάσιος να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον Κοσέλεφ που είδε και κίτρινη κάρτα. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά ο Σλοβένος ήταν άστοχος καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90+2′ Λόνγκο), Τζανδάρης, Σλίβκα (90+2′ Αμαράλ), Νούνιες (76′ Σαντάνα), Μαρτίνεθ (65′ Τόσιτς), Τσιλούλης, Καρλίτος (76′ Ακούνια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (67′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (67′ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82′ Σπόραρ).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Πηγή: Sport 24