Κύπελλο Ελλάδος: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3, ολοκλήρωσε τη δουλειά στις Σέρρες με “καυτό” Μάνταλο! (vid)

Η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με νέα τριάρα (1-3) επί του Πανσερραϊκού και περιμένει τον Άρη ή τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Μπροστά σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και σχεδόν 4.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας για δεύτερη φορά (3-0 το πρώτο ματς) του Πανσερραϊκού, με 3-1. Πλέον η Ένωση περιμένει να μάθει αν ο αντίπαλός της θα είναι ο Άρης ή ο Ολυμπιακός

Πώς ξεκίνησαν

Με δέκα αλλαγές και τον Γκατσίνοβιτς βασικό παρατάχθηκε η ΑΕΚ στις Σέρρες. Ο μόνος που διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Ιωνικό ήταν ο Φαν Βέερτ. Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Σιντιμπέ στην άμυνα και τους Γαλανόπουλο και Μάνταλο στον άξονα. Ο Φερνάντες ήταν δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με τους: Κάτσικας, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Ζέρρης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο, Στάϊκος, Κατσαντώνης, Μούργος, Σοφιανός, Σαΐντ.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του ματς η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της και προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την βάλει σε θέση ισχύος, με τον Γκατσίνοβιτς να ψάχνει εναγωνίως το γκολ. Ο Πανσερραϊκός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κολομπίνο στο 38′, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά στο όγδοο λεπτό. Ο Φερνάντες με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τσούμπερ με κεφαλιά από κοντά, έπειτα από κεφαλιά πάσα ου Σιντιμπέ και ο Κατσίκας μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Σιντιμπέ ήταν δημιουργός και στο 13ο λεπτό για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά το σουτ του Σέρβου από το ύψος της περιοχής πέρασε εκτός εστίας. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Φαν Βέερτ, η οποία πέρασε άουτ στο 19ο λεπτό.

Μετά το 1-0 του Μάνταλου ο Γκατσίνοβιτς ήταν αυτός που δοκίμασε να απειλήσει τα καρέ του Κατσίκα, αλλά ανεπιτυχώς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πέτυχαν γρήγορα από ένα γκολ. Ο Κατσαντώνης ισοφάρισε προσωρινά 1-1 στο 49′ και δύο λεπτά μετά ο Πέτρος Μάνταλος έκανε το 2-1 στο 51′.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να απειλούν με τις τελικές του Ραντόνια στο 51′ και του Φερνάντες στο 57′.

EUROKINISSI

Στο 71ο λεπτό ήταν η σειρά του Μιχάλη Κοσίδη να απειλήσει. Ο Σιντιμπέ που τα πήγε πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο νεαρός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κατσίκας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Μαχαίρας βρήκε ένα ακόμα γκολ στο Κύπελλο και ουσιαστικά έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα στο 80ο λεπτό και στα εναπομείναντα λεπτά, ο Κατσίκας σταμάτησε τις τελικές προσπάθειες των Κοσίδη στο 88ο λεπτό και Αραούχο στο 90+3′, με το 3-1 να είναι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός (82′ Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαίντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Μάνταλος, Φερνάντες (61′ Μαχαίρας), Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).

Τα highlights του παιχνιδιού: