Κύπελλο Ελλάδος: Καλαμάτα- ΠΑΟΚ 0-2 βάσεις πρόκρισης με σβηστές «μηχανές» (vid)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Καλαμάτα, επικρατώντας 2-0 χάρη στα γκολ των Νέλσον Ολιβέιρα στο 26′ και Μπράνον Τόμας στο 78ο λεπτό και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «11» του Λουτσέσκου

Με δεδομένες τις απουσίες των Ίνγκασον, Καντουρί, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Λύρατζη, Τσαούση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ένα σχήμα με πολλά νέα πρόσωπα, ειδικά στο κέντρο της αμυντικής γραμμής και τον άξονα.

Έτσι αυτοί που ξεκίνησαν την αναμέτρηση ήταν οι Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια με τους Σάστρε, Νέσμπεργκ, Κάργα και Ράφα Σοάρες στην αμυντική τετράδα.

Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Αουγκούστο και Φιλίπε Σοάρες, με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ σ’ ότι αφορά τη «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου» αυτή αποτελούταν από τους Νάρεϊ και Κωνσταντέλια στα δύο άκρα, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στα πόδια του, μετά από μια «σκοτωμένη» και άτσαλη απόκρουση των αμυντικών της Καλαμάτας, απελευθερώθηκε με μια μαγική κίνηση και είδε τον Ασίγκμπα να τον ανατρέπει.

Μπροστά με Κωνσταντέλια και Κοτάρσκι

Η Καλαμάτα που κατέβηκε στο ματς χωρίς τον Νίκο Αναστόπουλο (ο Έλληνας τεχνικός ήταν τιμωρημένος) είναι μία ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο στιλ, κλειστά, με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, ειδικά όταν απέναντι της έχει ομάδες με την ποιότητα του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα, οι «ασπρόμαυροι» πήραν την μπάλα στα πόδια τους, καταφέρνοντας να λύσουν τον γόρδιο δεσμό χάρη στην εξυπνάδα, την οξυδέρκεια και το ταλέντο του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Από την «άσπρη βούλα» ο Νέλσον Ολιβέιρα έβαλε τον ΠΑΟΚ από το 27ο λεπτό μπροστά στο σκορ (0-1), αλλά από το γκολ και μετά, ουσιαστικά η Καλαμάτα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε, έδειχνε πιο επικίνδυνη και έφτασε κοντά στο γκολ, με αποκορύφωμα τη φάση του Μπακαγιόκο και την σπουδαία απόκρουση του Κοτάρσκι.

Στο 42ο λεπτό από το λάθος του Μπίσεσβαρ, ο Γάλλος στόπερ της Καλαμάτα διέσχισε όλο το γήπεδο χωρίς να τον σταματήσει, έστω με φάουλ, κάποιος αντίπαλος, είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά και τον Κροάτη «πορτιέρε» του ΠΑΟΚ να απλώνει τα χέρια του και να υψώνει «τείχος» αποσοβώντας ένα σίγουρο γκολ.

Βράβευση Γεωργόπουλου – Μαυρέα – Καλογερόπουλος

Στο ημίχρονο βραβεύτηκαν οι Αντώνης Μαυρέας και Βασίλης Γεωργιόπουλος από τα μέλη της διοίκησης κ. Βεργή και Ράλλη. Βραβεύθηκε επίσης ο κ. Καλογερόπουλος, την πλακέτα του οποίου παρέλαβε ο κ. Δεδούση.

Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας βράβευσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την προσφορά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την πλακέτα παρέλαβε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Χαμηλός ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο

Οι παίκτες του Φραγκίσκου Κεράνη, που ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή, καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν τιμωρημένος, πήραν μέτρα στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ιδιαίτερα απειλητικοί δεν μπόρεσαν να φανούν. Εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Ντάνι Λουπάνο, έπειτα από κόρνερ του Ανδρέα Τάτου στο 70’.

Το δεύτερο μέρος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ήταν ένα αργό, μονότονο παιγνίδι από τους 22 ποδοσφαιριστές. Οι περισσότερες επιλογές που είχε στον πάγκο του ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκριναν, ουσιαστικά, το ματς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αναπτυχθεί εξάντλησε και τις πέντε αλλαγές του μέχρι το 75ο λεπτό. Η είσοδος στο γήπεδο των Σβαμπ και Μουργκ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι δύο Αυστριακοί έδωσαν (ξανά) ένταση στο παιγνίδι του ΠΑΟΚ, με τον Τόμας Μουργκ στην επανεμφάνισή του να έχει στο 78ο λεπτό την ασίστ για το δεύτερο «ασπρόμαυρο» γκολ από τον Μπράντον Τόμας (0-2).

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά ετοιμάζεται ήδη για τα προημιτελικά, περιμένοντας να δει αν θα βρει μπροστά του τον Παναθηναϊκό ή τον Βόλο, ενώ η «Μαύρη Θύελλα» στρέφει την προσοχή της στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει την άνοδο από τη Super League 2.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Φραγκίσκος Κεράνης): Μέντες, Μαβινγκά (86’ Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87’ Μπενίτεθ), Καραγκούνης, Μοζέρ (69’ Τάτος), Ρόβας (86’ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (73’ Βασιλόγιαννης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Νάσμπεργκ (58’ Κουλιεράκης), Κάργας, Σάστρε (75’ Βιεϊρίνια), Φ. Σοάρες (65’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75’ Τόμας)

Τα highlights του παιχνιδιού: