Κύπελλο Ελλάδας Novibet Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-1: Στον τελικό οι «κιτρινόμαυροι» με… «ερυθρόλευκη» νίκη (vid)

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στη ρεβάνς, αλλά το σκορ του πρώτου παιχνιδιού έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ – Βαλμπουενά (27’) και Χουάνγκ (57’) τα γκολ των Πειραιωτών – Με αυτόγκολ του Μπα είχε ισοφαρίσει στο 52’ η Ένωση.

Οι Ερυθρόλευκοι πάλεψαν από την αρχή μέχρι το τέλος και έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη (αυτόγκολ του Μπα στο 52’ με το οποίο η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1), με τους Κιτρινόμαυρους έχοντας ως παρακαταθήκη το 3-0 της Opap Arena να περνούν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ (σ.σ είχε νικήσει 5-1 τη Λαμία στο πρώτο ματς, αύριο 13/4 η ρεβάνς στην Τούμπα).

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 27’ με κεφαλιά του Βαλμπουενά και λίγο αργότερα είχε ευκαιρία με τον Μπιέλ για να κάνει το 2-0 και να βάλει… φωτιά στο ματς, αλλά ο Ισπανός αστόχησε.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 52’ με αυτογκόλ του Μπα, το οποίο έκοψε τα πόδια των παικτών του Ανιγκό, με τους Ερυθρόλευκους παρόλα αυτά να τα δίνουν όλα και στο 57’ να κάνουν το 2-1. Μέχρι το τέλος πίεσαν για το τρίτο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς (σ.σ ήθελαν 4-1 για παράταση) και στην υπόθεση πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και η ΑΕΚ την πρόκριση.

Η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 στο Καραϊσκάκης, όμως εξ αρχής είχε δύσκολο έργο, καθώς η Ένωση “κουβαλούσε” τη νίκη με 3-0 στο ματς της OPAP Arena. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα περιμένει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι μακριά από την έδρα του είχε νικήσει 5-1 τη Λαμία.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ζοζέ Ανιγκό ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα και τους Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Μοχαμάντι στην άμυνα. Οι Γαλανόπουλος και Μάνταλος ήταν στον άξονα, με τους Φερνάντες και Πινέδα στα δύο άκρα και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

EUROKINISSI
Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Μάλιστα είχε και την πρώτη του καλή στιγμή στο 7ο λεπτό, όταν ο Χουάνγκ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ένωση δοκίμασε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τσούμπερ στο 27′ να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που έψαχνε στο 27ο λεπτό. Ο Μπακαμπού έκανε το γέμισμα από την περιοχή και ο Βαλμπουενά με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και στο 36′ είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Φορτούνης βρήκε τον Πεπ Μπιέλ μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ έχοντας χώρο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός πλάσαρε, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ισορρόπησε εκ νέου. Στο 45+1′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα ο Χατζισαφί έβαλε σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον αφύλαχτο Πινέδα να αστοχεί με το κεφάλι.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με ορμή. Μάλιστα, είχε δύο ευκαιρίες με απόσταση δευτερολέπτων στο 49′ και στο 50′. Ο Πινέδα ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και έστρωσε στον Γκαρσία ο οποίος σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός εστίας μετά από κόντρα. Στην εξέλιξη του κόρνερ ο 25χρονος φορ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 52ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Τσούμπερ έστρωσε στον Γκαρσία στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ, ο Ουσεϊνού Μπα έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε όμως άμεση απάντηση και πήρε ξανά προβάδισμα στο παιχνίδι. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είχε αρκετό κενό χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνιά του Στάνκοβιτς. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ, χωρίς όμως να αλλάζει η αρχική απόφαση.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στη συνέχεια της αναμέτρησης, με τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή του αγωνιστικού χώρου να είναι αρκετά. Στο 71ο λεπτό ο Στίβεν Τσούμπερ βρήκε δίχτυα με πλασέ, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR αποδείχθηκε εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού να πετύχει ένα γκολ, το οποίο θα έβαζε “φωτιά” στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ στο φινάλε να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκη, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Αραμπί), Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13′ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73′ Γιάνσον), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63′ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73′ Γκατσίνοβιτς).

Τα highlights του παιχνιδιού: