Κύπελλο Ελλάδας: Ο Πάμισος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναγρινιακό εκτός έδρας

43 ομάδες, Κυπελλούχες και φιναλίστ δήλωσαν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η κλήρωση του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ. Τη Μεσσηνία εκπροσωπεί ο Πάμισος Μεσσήνης.

Το Κύπελλο φέτος πραγματοποιείται σε 4 ζώνες με σκοπό τη μείωση των κοστοβόρων μετακινήσεων  για τα συμμετέχοντα σωματεία.

Στη κλήρωση συμμετέχουν οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ. Από τις 51 που είχαν φέτος δικαίωμα συμμετοχής. Υπενθυμίζεται ότι σε Γρεβενά και Λασίθι δεν διεξήχθησαν πέρυσι διοργανώσεις.

Συνολικά έξι ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή και τρεις, οι Κοζάνη, Τηλυκράτης και Καμπανιακός, που κατέκτησαν με το Κύπελλο της οικείας ΕΠΣ τους, θα μπουν στην 3η φάση του θεσμού, ως ομάδες της Super League 2.

Στην Τρίτη Ζώνη τοποθετήθηκε βάσει γεωγραφικών κριτηρίων ο κυπελλούχος μεσσηνίας, για την οποία η κλήρωση ανέδειξε τα κάτωθι ζευγάρια:

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της επιτροπής Κυπέλλου Κώστα Νίκα και την παρουσίασε η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, το πρωί της Παρασκευής (11/8). Στην κληρωτίδα μπήκαν 42 ομάδες και χωρίστηκαν σε τέσσερις ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια.Τα παιχνίδια της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν στις 27 Αυγούστου και της 2ης φάσης στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ.

Στη 2η φάση πέρασαν δίχως αγώνα ο Ατρόμητος Παλαμά, η Νέα Αρτάκη και ο Παναργειακός.