Κοντά στους εθελοντές της Ο.Α.Κ Μεσσηνίας ο Πέτρος Τατούλης

Ο εθελοντισμός προάγει τον πολιτισμό μας

Ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί με τους συνεργάτες του τη βάση της Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας (Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών) και να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο που επιτελούν τα μέλη του. 

Ο Πέτρος Τατούλης αφού συνεχάρη τον Α.Ο.Κ. για την πανελλαδική του δράση και δεσμεύτηκε δημόσια για την υλοποίηση ενός κοινού σχεδίου ενίσχυσης και αυτής της εθελοντικής ομάδας και άλλων αντίστοιχων οργανισμών, τόνισε ότι «οι εθελοντικές ομάδες αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτισμική αξία που έχει η κοινωνία, διότι ο εθελοντισμός αποτελεί ένα δείγμα του πολιτισμού μας και δείχνει τις αξίες κάθε κοινωνίας. Χωρίς την εθελοντική συνείδηση στον τόπο μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και χαίρομαι ιδιαίτερα για το έργο που επιτελείτε. Εμείς λοιπόν τιμούμε το πνεύμα, αυτές τις ομάδες και όλους εσάς, και στέλνουμε το μήνυμα από άκρη σε άκρη της Πελοποννήσου ότι οι εθελοντικές ομάδες προάγουν τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό μας.

Πάνω από όλα μας απεγκλωβίζουν από τον άκλητο και άκρατο ατομισμό, που νοθεύει την συλλογική συνείδηση και την προσπάθεια μας». 

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Καλαμάτα ο Πέτρος Τατούλης και η Νέα Πελοπόννησος βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και συναντήθηκαν με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, κ. Γεώργιο Λαφαζάνο, Ιατρό Πνευμονολόγο αλλά και τον Δημήτριο Μαστοράκη, αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και Ιατρό Γενικής Ιατρικής.

Συναντήθηκαν ακόμα με τον πρόεδρο κ. Κάντζα και μέλη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, επιβεβαιώνοντας την στενή συνεργατική σχέση που είχαν και θα έχουν στο μέλλον.