Κινηματογραφική ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη (vid)

Σκηνικό τρόμου με το καλημέρα στην πόλη της Μεσσήνης. Λίγο μετά τις 7 το πρωί στο μάτι τριών δραστών μπήκε το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή κοντά στο ιστορικό κέντρο.

Φέρεται ότι έδρασαν άμεσα σπάζοντας με βαριοπούλα την εξωτερική τζαμαρία του χώρου για να εισέλθουν στο υποκατάστημα. Αφού απέσπασαν το χρηματικό ποσό διέφυγαν με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πόσο που φέρεται να έχουν αρπάξει μιας και σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών ανέρχεται σε 135.000 ευρώ περίπου. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο τύπου SUV προς την έξοδο της πόλης. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ήδη και εξετάζεται το οπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Περίπου στις 7:10 μ.μ το πρωί και όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τρεις δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της εισόδου του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη. Στο κατάστημα εκείνη τη ώρα βρίσκονταν πέντε υπάλληλοι.

Ο ένας εκ των δραστών δεν εισήλθε στο κατάστημα, αλλά ανέμενε στην πόρτα κρατώντας μακρύκανο όπλο. Οι δυο συνεργοί του με την απειλή όπλων, πιθανών πιστολιών, ανάγκασαν έναν από τους υπαλλήλους να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο κατορθώνοντας να αφαιρέσουν το ποσό των 135 χιλιάδων ευρώ.

Καθόλη την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με την ώρα που αναγράφεται στα δύο video διήρκεσε τρία μόλις λεπτά, δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε ασκήθηκε σωματική βία σε κανέναν από τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου.