Κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων του λιμενικού πληρώματος από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Με εντολή του εισαγγελέα Ναυτοδικείου Πειραιά κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των 13 στελεχών του Λιμενικού που ήταν πλήρωμα στο υπηρεσιακό σκάφος, το οποίο βρέθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Οι συσκευές τηλεφώνου του πληρώματος κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην “Καθημερινή”.

Πιο αναλυτικά, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι “τα 13 στελέχη του Λιμενικού που την 14η Ιουνίου επέβαιναν στο πλοίο με κωδικό «920» (10 μέλη του πληρώματος και οι 3 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων) κλήθηκαν την Παρασκευή να μεταβούν στο Λιμεναρχείο Χανίων. Εκεί τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, κατόπιν εντολής εισαγγελέα στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας για το ναυάγιο.

Τα κινητά αναμένεται να σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο το περιεχόμενό τους να ρίξει φως σε όσα διαδραματίστηκαν ανοικτά της Πύλου το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου.

Τη στιγμή της βύθισης του αλιευτικού με τους πάνω από 650 μετανάστες στο σημείο βρισκόταν μόνο το σκάφος «920» του Λιμενικού, καθώς από τον θάλαμο επιχειρήσεων είχε δοθεί εντολή στα παραπλέοντα πλοία να αποχωρήσουν.

Ο κυβερνήτης του «920» εν τω μεταξύ κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη ως μάρτυρας στην ανακρίτρια Καλαμάτας που ερευνά την υπόθεση. Φέρεται να απέδωσε τη βύθιση του αλιευτικού σε μετατόπιση φορτίου”.