Καρδαμύλη: Συνάντηση εργασίας για τον γαστρονομικό τουρισμό παρουσία των διεθνώς φήμης Καλπίδη και Λαζάρου

Συνάντηση εργασίας με θέμα  «Διεθνείς Τάσεις στο Γαστρονομικό Τουρισμό & Καλές Πρακτικές – Από τη θεωρία στην Πράξη», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στο Diapori Suites Hotel στην βροχερή αλλά πάντα μαγευτική Καρδαμύλη.

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας συνεχίζοντας τις δράσεις του και αξιοποιώντας τα πολύτιμα συμπεράσματα του 1ου MESSINIA FORUM, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27η Σεπτεμβρίου) σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» και την ΚοινΣΕπ «Έθος Πελοποννήσου» , διοργάνωσαν ένα στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα την σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό.

Ομιλητές στην συνάντηση εργασίας που την παρακολούθησαν άνθρωποι της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού από τη Μάνη αλλά κι από άλλες περιοχές, ήταν ο συγγραφέας – ερευνητής του Γαστρονομικού Τουρισμού, κ. Χαρίλαος Καλπίδης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης – Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, κα Κωνσταντίνα Κοτταρίδη,

ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Γεωπονίας – Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Λαχανοκομίας, κ. Αναστάσιος Κότσιρας, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), κ. Ιωάννης Κολοβός, ο επαγγελματίας τουριστικού προϊόντος, κ. Δημήτριος Πατριαρχέας,

η υπεύθυνη του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ), εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνταντακόπουλου, κα. Κέλλυ Δημητρούλια, ενώ επίτιμος καλεσμένος ήταν ο καταξιωμένος chef κ. Λευτέρης Λαζάρου, που κατάθεσε τις πάντα χρήσιμες και ρεαλιστικές απόψεις και θέσεις του.