Καλαμάτα – Χάνια 0-5: Διασυρμός για την “Μαύρη Θύελλα” υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας της!!! (vid)

Σαν «σίφουνας» πέρασαν από την Καλαμάτα τα Χανιά, τα οποία επικράτησαν με 5-0 στην 2η αγωνιστική των play-offs της Super League 2 και μείωσαν την διαφορά στους 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο Athens Kallithea. Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν μήνυμα πως θα παλέψουν μέχρι τέλος για την άνοδο ενώ η “Μαύρη Θύελλα” υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιστορίας της!!!

Οι Κρητικοί επικράτησαν εκτός έδρας με το ευρύ 5-0 της Καλαμάτας για την 2η αγωνιστική των playoffs της Super League 2, σε ένα παιχνίδι που βρήκαν δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, παίρνοντας μια σημαντική νίκη.

Και αυτό διότι η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη ανέβηκε στους 25 βαθμούς και είναι στο -3 από την πρωτοπόρο, Athens Kallithea (28β.), η οποία με τον Ιωνικό απώλεσε 2 βαθμούς μετά την ισοπαλία μεταξύ τους με 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 2’ άνοιξαν το σκορ με το δυνατό σουτ του Μάναλη με το αριστερό. Μάλιστα, έξι λεπτά αργότερα (8’) διπλασίασαν τα τέρματά τους ξανά με τον Μάναλη: ο Νίλι έκλεψε την μπάλα από τον Κάτσε και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Έλληνα επιθετικό που πέτυχε από κοντά το 2-0. Η «Μαύρη Θύελλα» προσπάθησε να συνέρθει, αλλά η κεφαλιά του Χερόνιμο Μπαράλες στο 20ο λεπτό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπόρις Κλέιμαν

Τα Χανιά έκαναν ό,τι ήθελαν την Καλαμάτα και σφράγισαν τη νίκη τους στο 37’ με το διαγώνιο πλασέ του Νίλι, το οποίο προήλθε από μεγάλο λάθος του Κάνιας για το 3-0.

Ο Απόστολος Τερζής σε μια προσπάθεια να ανακατέψει τα πράγματα πραγματοποίησε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Αντίθετα, μια από τις αλλαγές που έκανε λίγο αργότερα ο Ταουσιάνης, έβαλε τη «σφραγίδα» του.

Το σύνολο του Γιάννη Ταουσιάνη παρέμεινε κυριαρχικό, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 71’ με τον Μιούλερ. Στο 75′ οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν με το χαμένο πέναλτι του Μπαράλες και στο 86’ ο Μιούλερ σημείωσε το τελικό 5-0 για τη μεγάλη επικράτηση των Χανίων.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Τόλης Τερζής): Κοβάλ, Κοζορώνης (34’ λ.τρ. Μοζέρ), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κάνιας (46’ Τάτος), Λόπεζ (46’Ελιβέλτο), Ακόστα (46’ Kατάλντι), Πασάς, Μπαράλες

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Κλέιμαν, Νίλι (64’ λ.τρ. Κατσούρι), Ματάους, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Παναγιώτου (58’ Σιλά), Λεμονής, Ντίας, Τσέλιος (64’ Μούλερ), Κόλα (58’ Μάνος), Μάναλης (76’ Τσορνομάς)

Τα highlights του παιχνιδιού:

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Γκρουπ playoffs 2η αγωνιστική

Κυριακή (31/3)

Καλαμάτα – Χάνια 0-5
(2′, 8′ Μάναλης, 37′ Νίλι, 71′, 86′ Μούλερ)

Athens Kallithea – Ιωνικός 1-1

Ρεπό: Ηλιούπολη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγώνες)

1. Athens Kallithea FC 28 – (2 αγώνες)

2. Χανιά 25 – (2 αγώνες)

3. Ιωνικός 22 – (2 αγώνες)

4. Καλαμάτα 18(1 αγώνας)

5. Ηλιούπολη 18(1 αγώνας)

Γκρουπ playouts

Σάββατο (30/3)

Παναθηναϊκός Β΄ – Διαγόρας Ρόδου 0-1
(17′ Μανιάς)


Γιούχτας – Αιγάλεω 0-2
(62′ Ναζίμ, 90′ Σταμένκοβιτς)

Ολυμπιακός Β΄Παναχαϊκή 5-0
(29′ πεν, 57′ Μπα, 35′ 65′ Μπρίνιτς, 48′ Μαρίνος)

Επόμενη αγωνιστική

Γκρουπ playoffs

Χανιά – Athens Kallithea
Καλαμάτα – Ηλιούπολη

Γκρουπ playouts

Παναθηναϊκός Β΄ – Γιούχτας
Ολυμπιακός Β΄ – Αιγάλεω
Διαγόρας – Παναχαϊκή