Καλαμάτα: Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε ζημιές σε μαγαζιά εστίασης και σε διερχόμενο αυτοκίνητο (vid)

Με την εικόνα του καιρού να αλλάζει άρδην και στην περιοχή της Μεσσηνίας και έντονα φαινόμενα να διαρκούν για αρκετή ώρα, το πέρασμα ενός μπουρινιού ήταν το πιο χαρακτηριστικό και… σαρωτικό.

Στο πάρκο του Λιμενικού όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εστίασης η ορμή του ανέμου έσπασε στη μέση δένδρο προκαλώντας υλικές ζημιές και ξήλωσε εξοπλισμό σκίασης.

Η σφοδρότητα που χτύπησε η καταιγίδα την περιοχή ήταν τέτοια που έσπασε στη μέση ένα μεγάλο ευκάλυπτο και δύο πεύκα, ξήλωσε και έσπασε ομπρέλες σκίασης, πέταξε κάδους απορριμμάτων. 

Σε  άλλο σημείο, ένα ακόμη δένδρο “λύγισε” από τους ισχυρούς ανέμους … Ευτυχώς δεν υπήρχε ούτε θύμα, ούτε τραυματισμός κάποιου ανέμελου διερχόμενου ο οποίος θα μπορούσε να βρισκόταν στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή…

Τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται οι επισκέπτες και οι εκθέτες της αγροδιατροφικής έκθεσης ” Άρτος – Οίνος – Έλαιον” που γίνεται στο παρακείμενο Πάρκο Σιδηροδρόμων υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και οι οποίοι βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από εκεί που πέρασε το μπουρίνι. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί αν αυτή η απρόσμενη μεταβολή του καιρού είχε σαν επίκεντρο την έκθεση και ποια θα ήταν τα αποτελέσματα που θα άφηνε πίσω του αυτό το καιρικό φαινόμενο.

ΔΕΝΤΡΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ίδια εικόνα και στην περιοχή της Μαρίνας

Ατύχημα προκάλεσε  δέντρο που ξεριζώθηκε το απόγευμα από το μπουρίνι που “χτύπησε” την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5.30 από τη σφοδρότητα της ξαφνικής καταιγίδας, ένα μεγάλο αρμυρίκι ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο που διέσχιζε εκείνη την ώρα την οδό Σαλαμίνος στη Μαρίνα Καλαμάτας.

Οι επιβαίνοντες δεν έχουν τραυματιστεί, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής και συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, για την απομάκρυνση του δέντρου από το οδόστρωμα.

Το δέντρο ήταν τόσο βαρύ που ξήλωσε κομμάτι από το πεζοδρόμιο-Το ατύχημα έγινε στην συμβολή των οδών Σαλαμίνος και Καμπύση