Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β΄ 1-0: Ο Μπαράλες “υπέγραψε” τη νίκη και… έστειλε εκτός playoffs τους “ερυθρόλευκους” (vid)

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην Καλαμάτα! Η ομάδα του Τόλη Τερζή επικράτησε με σκορ 1-0  του  Ολυμπιακού Β΄ και πανηγύρισε εντός έδρας μετά από ενάμιση μήνα και τις 13 Ιανουαρίου.

Η «μαύρη θύελλα» είχε την υπεροχή και περισσότερες ευκαιρίες και τελικά έκαμψε την αντίσταση των «ερυθρόλευκων» με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Χερόνιμο Μπαράλες στο 64’. Έτσι μείωσε την απόστασης από την κορυφή στους 11 βαθμούς, με ένα παιχνίδι περισσότερο βέβαια, και ελπίζει σε περαιτέρω ψαλίδισμα της διαφοράς, ενόψει και των πλέι οφ που θα ακολουθήσουν.

Ένα τρίποντο, που ήταν μόλις το δεύτερο στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της και το οποίο ανεβάζει τη Μαύρη Θύελλα στους 32 βαθμούς, όσους έχει και ο 3ος Ιωνικός, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Όσον αφορά τους «ερυθρόλευκους», είδαν το αήττητο σερί τους μετά από πέντε ματς και της 15 Ιανουαρίου, όπου ηττήθηκε από τον Ιωνικό να σπάει έτσι έμειναν στην 7η θέση και τους 22 πόντους και κατ’ επέκταση δεν τερματίζει στην πρώτη εξάδα που σημαίνει ότι μένει οριστικά εκτός playoffs.

Ο Απόστολος Τερζής παρέταξε την ομάδα του με τον Κόβαλ στην εστία. Τζανακάκης, Στρουγγής, Καρασαλίδης και Βαλεριάνος αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, έχοντας μπροστά τους τους Κάτσε, Ματέους και Κοζορώνη. Στην επίθεση, ο Ελιβέλτο ήταν πίσω από το δίδυμο των Μπαράλες και Πασά.

Από την πλευρά του, ο Αριέλ Ιμπαγάσα ξεκίνησε με τον Παπαδούδη στην εστία. Μπα, Βλαχομήτρος, Μπαγκαλιάνης και Κουτσίδης στην άμυνα. Κεραμιδάς, Μαυρουδής και Μπρίνιτς στον άξονα, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούταν από τους Ιμπαγάσα, Σαμπουτζή και Αργυρίου.

Στο πρώτο μέρος μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές και το θέαμα συνολικά κακό. Παρόλα αυτά, η Καλαμάτα τελείωσε καλύτερα το α’ ημίχρονο και συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και στο δεύτερο.

Άρχισε δε να ανεβάζει την πίεσή της ανά διαστήματα και τελικά ο Μπαράλες κέρδισε το πέναλτι από τον Μαυρουδή, με τον πολύπειρο Αργεντινό στράικερ να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0 στο 63ο λεπτό. Και το αποτέλεσμα έμεινε ως είχε μέχρι το τέλος, παρότι ο Ολυμπιακός Β΄ πήρε μέτρα και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να το καταφέρει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έντονα παράπονα από τον διαιτητή Μαλούτα καθώς «φωνάζουν» ότι στη φάση που έχει δείξει την άσπρη βούλα, ο Μπαράλες κάνει επιθετικό φάουλ στον Μαυρουδή και όχι ο νεαρός αμυντικός πέναλτι στον έμπειρο φορ.

Το φιλμ του αγώνα

18′ σουτ του Μπρίνιτς εκτός περιοχής, σε κόρνερ ο Κόβαλ
22′ μετά από φάουλ του Μπαράλες, ο Πασάς βρέθηκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδούδη -κόρνερ
23′ το εκτέλεσε από αριστερά ο Κοζορώνης, αλλά η κεφαλιά του Στρούγκη έφυγε ψηλά άουτ
38′ ο Αργυρίου ανέτρεψε τον Ελιβέλτο στη γωνία μεγάλης περιοχής και γραμμής άουτ, με τον διαιτητή κ. Μαλούτα να δείχνει φάουλ, αντί για πέναλτι που ζήτησε η ομάδα της Καλαμάτας, σε μια πολύ οριακή φάση.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους πάγκους με υπαιτιότητα του μέλους του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος είδε την κίτρινη κάρτα, ενώ η…μπάλα πήρε και γενικό αρχηγό της Καλαμάτας, Αντώνης Μαυρέας, ο οποίος δέχθηκε την ίδια ποινή από τον διαιτητή . Ανάλογη ένταση είχαμε και στις καθυστερήσεις του αγώνα και πάλι με διαμαρτυρίες του ερυθρόλευκου πάγκου.

51′ ο Πασάς έστρωσε την μπάλα μέσα από στην περιοχή στον Κατάλντι, ο οποίος πλάσαρε από δεξιά άουτ
63′ ο Μαυρουδής ανέτρεψε τον Μπαράλες, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τον επιθετικό της Καλαμάτας να αναλαμβάνει την εκτέλεση νικώντας τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β’ για να γράψει το 1-0
66’ ωραία μακρινή ψηλοκρεμαστή μπαλιά το Ελιβέλτο στον Πασά που βγήκε από δεξιά, έκανε την διείσδυση, όμως πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο
80′ εξαιρετική για την Καλαμάτα, με τον Κωτσόπουλο από δεξιά μέσα στην περιοχή να πιάνει το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών, ενώ στην επαναφορά το (μέτριο) σουτ του Τάτου έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί, με την Καλαμάτα να ζητάει χέρι-πέναλτι
89’ σε μια τρομαχτική στιγμή πολιορκίας για την Καλαμάτα οι ερυθρόλευκοι στριφογύρισαν επανειλημμένα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως οι κόντρες ήταν υπέρ της τοπικής μας ομάδας, η οποία βγήκε αλώβητη, κρατώντας το 1-0 και τη σημαντική αυτή νίκη

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα (Τερζής): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε (59′ Τάτος), Κοζορώνης, Ματέους (46′ Κατάλντι), Ελιβέλτο (71′ Κωτσόπουλος), Πασάς, Μπαράλες (84′ Κωνσταντινόπουλος).

Ολυμπιακός Β΄ (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Βλαχομήτρος, Μπαγκαλιάνης, Κουτσίδης (84′ Αποστολόπουλος), Κεραμίδας (72′ Παπακανέλλος), Μαυρουδής (72′ Σγουρός), Μπρίνιτς, Ι. Ιμπαγάσα (64′ Κεϊτά), Σαπουντζής (84′ Πινακάς), Αργυρίου.

Super League 2, 20η αγωνιστική

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β΄ 1-0 (63΄πεν, Μπαράλες)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

15:00 Γήπεδο Ηλιούπολης, Αιγάλεω – Χανιά

15:00 Γήπεδο Ρόδου, Διαγόρας – Παναχαϊκή

15:00 Γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης», Γιούχτας – Ηλιούπολη

15:00 Γήπεδο Νέας Σμύρνης, Τηλυκράτης – Athens Kallithea FC

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

16:00 Γήπεδο «Γρ. Λαμπράκης», Παναθηναϊκός Β΄ – Ιωνικός

Βαθμολογία

1. Καλλιθέα (19 αγ.) 43

2. Χανιά (19 αγ.) 37

3. Ιωνικός (19 αγ.) 32

-. Ηλιούπολη (19 αγ.) 32

-. Καλαμάτα (20 αγ.) 32

—————————————

6. Διαγόρας (19 αγ.) 25

7. Ολυμπιακός Β΄ (20 αγ.) 22

8. Αιγάλεω (19 αγ.) 21

9. Γιούχτας (19 αγ.) 18

10. Παναθηναϊκός Β΄ (19 αγ.) 17

11. Παναχαϊκή (19 αγ.) 16

—————————————

12. Τηλυκράτης Λευκάδας (19) 15

*Ο Ολυμπιακός Β΄ ξεκίνησε με -10 βαθμούς