Καλαμάτα: Εκ νέου διακοπή στην υδροδότηση της πόλης

Η προσπάθεια συνεχίζεται σε μια αδιάκοπη μάχη στη δεξαμενή πάνω από το Πήδημα, μια μάχη με το χρόνο προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το νερό. Στη δεξαμενή του 1936 γίνονται εκτεταμένες παρεμβάσεις και θα πάρει χρόνο για να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα, ενώ η λύση του bypass που έδωσε νερό από χθες το βράδυ στην πόλη της Καλαμάτας και αυτή παρουσιάζει διάφορα ζητήματα. Στο γειτονικό χώρο με τη δεξαμενή κρίνονται ως απαραίτητες οι τεχνικές επεμβάσεις και για αυτό κόπηκε ξανά το νερό, κάτι που με βάση τις αρχικές αναφορές θα διαρκέσει για περίπου 2 με 3 ώρες.

Δεν αποκλείεται αυτή η σταδιακή διακοπή να επαναληφθεί προκειμένου να εξασφαλίζεται με κάποιον τρόπο η υδροδότηση για να γίνονται οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ως προσωρινές λύσεις, ενώ εξετάζονται και άλλα σενάρια όπως η τοποθέτηση μιας φλάντζας για την σύνδεση των δύο αγωγών.about:blank

Άντεξε για λίγο το Bypass

Η λύση του bypass στο γειτονικό της δεξαμενής χώρο που έδωσε νερό από χθες το βράδυ στην πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζει διάφορα προβλήματα. Σε αυτόν μάλιστα κρίνονται ως απαραίτητες οι τεχνικές επεμβάσεις και για αυτόν τον λόγο κόπηκε ξανά το νερό λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Δεν αποκλείεται αυτή η σταδιακή διακοπή να επαναληφθεί προκειμένου να εξασφαλίζεται με κάποιον τρόπο η υδροδότηση για να γίνονται οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ως προσωρινές λύσεις.

Απευθείας σύνδεση των αγωγών

Να σημειωθεί πως σε εφαρμογή μπαίνει και η επόμενη λύση για την σύνδεση με φλάντζα μεταξύ των δύο αγωγών της υδρομάστευσης του Πηδήματος και του αγωγού Φ600, που αναμένεται να αντιμετωπίσει καλύτερα και πιο σταθερά την όλη κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας

Σε εκ νέου διακοπή υδροδότησης υποχρεώθηκε να προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, από τις Πηγές Πηδήματος στον αγωγό Φ600 που οδηγεί το νερό στις δεξαμενές της Καλαμάτας, καθώς αυτό κρίθηκε αναγκαίο κατά την εκτέλεση των σύνθετων εργασιών αποκατάστασης της σοβαρής βλάβης που έχει προκύψει.

Τα συνεργεία του Συνδέσμου Ύδρευσης, του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας επιχειρούν στο σημείο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντομότερη επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της υδροδότησης.

Σύμφωνα μάλιστα με νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την εικόνα της ζημιάς στην κεντρική δεξαμενή (που μετράει χρόνο… ζωής από το 1936 και η βάση της έχει υποστεί καθίζηση) αυτή μοιάζει να είναι εκτεταμένη σε πολλά μέτρα, πολύ πιο σοβαρή από ότι αρχικά είχε προσδιοριστεί, και κατά συνέπεια, ο χρόνος για την εκεί παρέμβαση μετριέται πια σε πολλές ημέρες.