Ιωνικός – Καλαμάτα 3-2: Ντέρμπι με τα όλα του και ανατροπή με buzzer beater από τον Σαλαζάρ

Απίθανο παιχνίδι με πέντε γκολ, τρία δοκάρια, αποβολή και πολλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς μόνο έναν νικητή, έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Νίκαια, εκεί που ο Ιωνικός επικράτησε με 3-2 της Καλαμάτας, η οποία παρέμεινε έστω και προσωρινά (καθώς εκκρεμεί ο αυριανός αγώνας της Καλλιθέας με τα Χανιά για την 6η αγωνιστική) στην κορυφή, μαζί με τους Χανιώτες.

Κι όμως, ο τρόπος με τον οποίο μπήκε η Καλαμάτα στο παιχνίδι (παρά την απώλεια του Μπαράλες στο 12ο λεπτό), έδειχνε πως εκείνη θα ήταν που θα έφτανε σε μια σπουδαία νίκη. Οι Μεσσήνιοι προηγήθηκαν με 2-0 πριν το πρώτο ημίωρο, οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια και ισοφάρισαν λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, για να ανακτήσει η Καλαμάτα τον έλεγχο μετά την αποβολή του Κάνκολα στο 71ο λεπτό. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ιωνικός σκόραρε στις καθυστερήσεις κι έφτασε στη νίκη με 3-2.

Η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με σουτ του Ακόστα, ενώ ο Τάτος δέκα λεπτά αργότερα, με δικό του σουτ, έκανε το 2-0. Ο Ιωνικός αντέδρασε και είχε αρχικά δοκάρι (κάθετο) στο 35′ με δυνατό σουτ του Ντε Βινσέντι, ενώ στο 38′ μείωσε σε 1-2 από σουτ του Ντάουντα. Ο ίδιος παίκτης έφερε το ματς στα ίσια στο 50′ με κεφαλιά, για να ανακτήσει η «Μαύρη Θύελλα» τον έλεγχο και να φτάσει κοντά στο γκολ στο 62ο λεπτό, όταν ο Παπατόλιος με σουτ εκτός περιοχής την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη.

Στο 71ο λεπτό ο Κάνκολα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Πασά, αφήνοντας τον Ιωνικό με 10 παίκτες και επιτρέποντας στην Καλαμάτα να αυξήσει την πίεσή της. Έτσι, στο 88′ ο Ακόστα με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Αγριμάκη και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι πήγαινε για «Χ», κόντρα στη ροή του, ο Σαλαζάρ με σουτ στο 93′ έκανε το 3-2 για τους Νικαιώτες, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι φάσεις και τα γκολ του ντέρμπι  της Νίκαιας:

5΄ Ατομική προσπάθεια από τον Τάτο δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Μπαράλες

7΄ Κατάχρηση ντρίμπλας από τον Πασσά απέφυγε από δυο αντιπάλους στην περιοχή, πήγε να περάσει και τρίτο για να απειλήσει, αλλά κόπηκε, στιγμή με προϋποθέσεις.

10’ Ο Τάτος βρήκε τον Ακόστα που κινήθηκε ωραία σούταρε, με δυσκολία σε κόρνερ ο Αγριμάκης.

13΄ ΓΚΟΛ 0-1. Ο Τάτος έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ακόστα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

23’  ΓΚΟΛ 0-2. Σειρά του Τάτου να σκοράρει, όταν μετά από συνδυασμό Πασά Άλβες, ο Βραζιλιάνος σερβίρει στον αρχηγό που με πλασέ διπλασιάζει τα τέρματα της Καλαμάτας.

28’ Το πρώτο καλό σουτ του Ιωνικού από τον Σαλαζάρ, λίγο άουτ.

30’ Ο Μέντεζ με εντυπωσιακή εκτίναξη είπε στοπ στους γηπεδούχους και σε σουτ του Ντάουντα που είχε πορεία προς τα δίχτυα.

33’ ΔΟΚΑΡΙ ο Ιωνικός με τον Ντε Βινσέντι με σουτ εκτός περιοχής.

34’ Σε κέφια ο Τάτος, έξω από την περιοχή, κατέβασε, έπιασε σουτάρα που έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

37’ Ο Ντάουντα ατομική προσπάθεια, σούταρε ο Μέντεζ είπε πάλι όχι.

38’ ΓΚΟΛ 1-2. Η πίεση που άσκησε σταδιακά ο Ιωνικός καρποφόρησε αφού ο  Ντάουντα αυτή τη φορά νίκησε με σουτ τον Μέντεζ και μείωσε το σκορ, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

EUROKINISSI

49΄ΓΚΟΛ 2-2. Οικονομίδης σέντρα, Ντάουντα κεφαλιά και δεύτερο προσωπικό γκολ.

56΄ Προσπάθεια της Καλαμάτας να αντιδράσει, ο Ρόβας σε ανείπωτη στιγμή δεν πρόβαλε να βάλει το πόδι η μπάλα έφυγε άουτ.

60΄ΔΟΚΑΡΙ η Καλαμάτα με τον Παπατόλιο. Ευκαιρία μεγάλη…

70’ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ σε παίκτη του Ιωνικού, απευθείας μάλιστα στον Κάνκολα, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Πασά.

Με 10 παίκτες ο Ιωνικός, ισορρόπησε η Καλαμάτα, αλλά σε ένα λεπτό μέσα στο 80΄πρώτα ο Σαλαζάρ και μετά ο Σόουζα απώλεσαν την ευκαιρία να βάλουν μπροστά στο σκορ την ομάδα τους.

83’ Πασάς στον Κατάλντι αστόχησε από καλή θέση ο Αργεντινός.

91’ ΓΚΟΛ 3-2 Ανατροπή, απίστευτο παιχνίδι, στην κόντρα ο Σαλαζάρ σκοράρει.

Οι συνθέσεις

Ιωνικός (Σίμος): Αγριμάκης, Τζανακάκης, Σόουζα, Ζάχαβι, Τασούλης, Κάνκολα, Οικονομίδης (61′ Γκίνη (75′ λ.τ Σερπέζης), Ντε Βινσέντι, Γιακουμάκης (82′ Γκοράνοφ), Σαλαζάρ, Ντάουντα (82′ Ζοάο Σίλβα).

Καλαμάτα (Αμανατίδης): Μέντες, Κωστούλας, Παπατόλιος, Βαλεριάνος, Ραπόζο, Μπενίτες, Ματέους, Τάτος, Ακόστα, Πασάς, Μπαράλες (12′ λ.τ Ρόβας (69′ Κατάλντι).

Οι δηλώσεις του προπονητή της Καλαμάτας Περικλή Αμανατίδη μετά το τέλος του σημερινού αγώνα.
Τα αποτελέσματα (6η αγωνιστική) και η βαθμολογία στο Νότιο Όμιλο

Τηλυκράτης – Διαγόρας (44′ Μπελεβώνης)  1-0
Παναθηναϊκός Β΄– Αιγάλεω  (11′ Τουρκοχωρίτης) 1-0
Ιωνικός – Καλαμάτα  (36′, 50′ Ντάουντα, 90+3′ Σαλαζάρ – 14′ Ακόστα, 24′ Τάτος) 3-2

 Σάββατο 4/11

Γιούχτας – Ολυμπιακός Β΄  2-2
Ηλιούπολη-Παναχαϊκή  1-0

Δευτέρα 6/11
Καλλιθέα-Χανιά (14:30 μ.μ.)
Η βαθμολογία
ΘέσηΟμάδαΑγώνεςΒαθ.
1ΧΑΝΙΑ512
2ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Σ.612
3ATHENS KALLITHEA FC511
4ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ610
5ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ610
6ΙΩΝΙΚΟΣ610
7ΔΙΑΓΟΡΑΣ Γ.Σ.69
8ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ66
9ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β66
10ΑΙΓΑΛΕΩ A.O64
11ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ61
12ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Β6-1
Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Σάββατο 11/11

Ολυμπιακός Β-Διαγόρας

Κυριακή 12/11

Αιγάλεω-Γιούχτας
Καλαμάτα-Τηλυκράτης
Χανιά-Παναθηναϊκός Β
Παναχαϊκή-Ιωνικός
Ηλιούπολη-Καλλιθέα