Θρήνος στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σταύρος Σαράφης

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Πέμπτης ο Σταύρος Σαράφης, εμβληματική φιγούρα του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δε γινόταν να μην τον αποχαιρετήσει με μια ξεχωριστή ανάρτηση.

Ο Σαράφης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου με 136 τέρματα και τέταρτος σε συμμετοχές με 358, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ βρισκόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης από τα μέσα Σεπτεμβρίου μετά από εγκεφαλικό που υπέστη.

Ο Σταύρος Σαράφης πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα φορώντας τα χρώματα του «δικεφάλου του βορρά» φτάνοντας συνολικά τα 13 χρόνια (1968-1981) αγωνιζόμενος σε 358 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 136 γκολ. Πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (1976) και δύο Κυπέλλων Ελλάδος (1972, 1974).

Υπήρξε διεθνής με την Εθνικής μας ομάδα, φορώντας την γαλανόλευκη 32 φορές και σκοράροντας επτά τέρματα. Μάλιστα είχε κατακτήσει και την τρίτη θέση σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου με την εθνική των ενόπλων δυνάμεων το 1972.

Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τελευταία φορά τον «Καίσαρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.

«Ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες του βιβλίου της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας υπέροχος άνθρωπος που υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για περισσότερα από 45 χρόνια. Καλό ταξίδι Καίσαρα…»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και video της ομάδας στα social media, η ομάδα έμαθε τα δυσάρεστα νέα στο γήπεδο και κράτησε ενός λεπτού σιγή ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Σταύρου Σαράφη

Να αναφέρουμε ότι οι παίκτες των Θεσσαλονικέων αναμένεται να παραταχθούν στο “Καραϊσκάκης” με μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσουν τη μνήμη του Σταύρου Σαράφη.