Η χυδαία απολογία των παιδοβιαστών – Τι ομολόγησαν και τι αρνήθηκαν στην ανακρίτρια

Ολοκληρώθηκε η απολογία των δυο κατηγορουμένων ενώπιον της 33ης ανακρίτριας και αυτή την ώρα οδηγούνται στο γραφείο του εισαγγελέα, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη αλλά αρνήθηκαν το βιασμό, ενώ για τις υπόλοιπες βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο 53χρονος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Οι ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν πως τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά στις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 42χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη  περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Τέλος, σε δήλωση της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης.

Βάσιμη χαρακτήρισε τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της, η συνήγορος της 12χρονης.


Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό συνεχίστηκαν νωρίτερα έξω από την Ευελπίδων από την πρόεδρο των εκδιδόμενων γυναικών.  Παρουσιάστηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει βίντεο μέσα από τον οίκο ανοχής που διατηρεί στα οποία, όπως υποστηρίζει φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη ενώ ανέφερε πως την «εξέδιδε με επώνυμους πελάτες».

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη έφτασε σήμερα στην ανακρίτρια να καταθέσει ότι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πήγαινε την 12χρονη στον οίκο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι για να συναντιέται με επώνυμους πελάτες.

Η ανακρίτρια την παρέπεμψε να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ.

«Είμαι η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας. Ήρθα να καταθέσω σήμερα για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Ο 53χρονος ερχόταν με τη 12χρονη στον οίκο ανοχής που έχω στο Γκάζι και την έφερνε για να πηγαίνει το κοριτσάκι με επώνυμους πελάτες επί δύο μήνες. Επί 3 μήνες έκανε αυτή τη δουλειά αυτός αλλά δεν το γνώριζα για να κάνω καταγγελία. Είχε φέρει κι άλλα παιδιά. Χτες που είδα τη φωτογραφία του, τον αναγνώρισα και ήρθα εδώ στην ανακρίτρια να μιλήσω. Έφερα και το στικάκι που δείχνει μέσα τον 53χρονο με τη 12χρονη».

Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την εκπροσώπησή τους

Συγκεκριμένα, δυο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορούμενων για τον βιασμό της 12χρονης ενώ την ίδια στάση τήρησε και τρίτος δικηγόρος ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

“3.000 σελίδες η δικογραφία”

Για την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 53χρονου Ηλία Μίχου, μίλησε ο πρώην συνήγορός του Βασίλης Χρονόπουλος, τονίζοντας πως “η δικογραφία θα ξεπεράσει τις 3.000 σελίδες”.

Αναφερόμενος στους λόγους της αποχώρησής του έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, δήλωσε:

“Αυτό που έχω να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η δικογραφία είναι ελλιπής. Αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πολλά στοιχεία. Εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή αδικήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας για να μπορώ να τον υπερασπιστώ. Για αυτόν τον λόγο σήμερα θα ζητήσει τον διορισμό αυτεπαγγέλτου δικηγόρου και εγώ σε αυτό το στάδιο ενημέρωσα και την κύρια ανακρίτρια ότι δεν μπορώ να αναλάβω την απόφαση”.

“Μου ανατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου η υπεράσπισή του μόλις χτες”, επεσήμανε.

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
“Από τη δικογραφία λείπουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου”

“Η ανάκριση όπως με ενημέρωσε η κυρία ανακρίτρια δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να γίνει σήμερα. Θα κάτσω εδώ δεοντολογικά για να βοηθήσω τον συνάδελφο που θα αναλάβει χωρίς να έχει εικόνα της πλέον των 1.000 σελίδων δικογραφίας. Κατά την εκτίμησή μου η δικογραφία θα πάει πάνω από 3.000 σελίδες” τόνισε ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου 53χρονου επικοινωνία.

“Βασικό στοιχείο που λείπει από τις δικογραφίες είναι οι συνομιλίες που βρέθηκαν στο κινητό και τον υπολογιστή του κατηγορούμενου”, είπε κλείνοντας.

Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητας του 53χρονου Ηλία Μίχου, δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Με αυτό τον τρόπο οι αρχές, προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η 12χρονη, ήταν το μόνο θύμα του 53χρονου, ή αν και άλλα ανήλικα παιδιά, θα αναγνωρίσουν το πρόσωπο του και θα αποκαλύψουν αντίστοιχες πράξεις.

Για τον ίδιο λόγο, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 42χρονου άνδρα που συνελήφθη, καθώς είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με την ανήλικη επί πληρωμή.

Πρόκειται για τον Σοφιανίδη Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, που γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1980 στη Νίκαια Αττικής. Η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μια φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στο σταθμό των Σεπολίων.

Ο τηλεφωνικός αριθμός του, ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου, ως “πελάτης”.

ΣΕΠΟΛΙΑ
Μεγάλο κύκλωμα παιδεραστών με 15 ύποπτα “προφίλ”

Οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας και συνεργούς, μυημένους στην ιστοσελίδα των ανώνυμων παιδόφιλων, ερευνούν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές, πίσω από την υπόθεση του 53χρονου βιαστή και προαγωγού του ανήλικου κοριτσιού.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού του 53χρονου, ο οποίος είχε τον ρόλο “εντοπιστή-ανιχνευτή” ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αποκάλυψη σοκ: Παντρεμένο ζευγάρι είχε προσεγγίσει την ανήλικη

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο θείος του 12χρονου κοριτσιού, ένα ζευγάρι είχε προσεγγίσει την ανήλικη, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται 600 σελίδες με απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών του 53χρονου τις τελευταίες 3 εβδομάδες που το κινητό του παρακολουθούνταν.

“Έστελνε ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί. Το σηκώνω εγώ στο messenger και ακούω τη γυναίκα να λέει: “έλα κορίτσι μου”. Μόλις ακούν εμένα, το έκλεισε”, είπε ο θείος της 12χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1.