Η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Μίλα Οιχαλίας τέθηκε υπό έλεγχο

Την ώρα πού η κακοκαιρία Daniel έχει σαρώσει τη χώρα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα και αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής τουλάχιστον δέκα νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων, πριν από περίπου μια ώρα σύμφωνα με την πυροσβεστική ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μίλα στην Οιχαλία.

Ωστόσο, η φωτιά δεν φαίνεται να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα σημειώθηκε μεγάλη κινητοποίηση από την πυροσβεστική υπηρεσία,  λόγω και των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης έχουν ριχθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δέκα οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση τόσο των επίγειων, όσο και των εναέριων μέσων -προτού πέσει το σκοτάδι στην περιοχή.

Αυτή την ώρα η πληροφορίες κάνουν λόγο για οροθέτησή της, πριν προλάβει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετά την έγκαιρη και οργανωμένη επιχείρηση των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίοι κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνεύσει κανένας και αφού έκαψε εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πουρνάρια στο δασικό ανάγλυφο της περιοχής.