Η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής και του Μέσι στο Μπουένος Άιρες σε live streaming

 Ύστερα από την υποδοχή ηρώων, ήρθε η ώρα για την παρέλασή τους. Το Μπουένος Άιρες γιορτάζει, η Αργεντινή γιορτάζει για τους 26 πρωταθλητές κόσμου. Η παρέλαση της εθνικής ομάδας και όσα συμβαίνουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Η κυβέρνηση κήρυξε αργία τη σημερινή ημέρα κι έτσι περισσότεροι φίλαθλοι από όσοι αναμένονταν αρχικά μπορούν να βγουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το θρίαμβο του Κατάρ.

Όλα άρχισαν περίπου 2,5 ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τοπική ώρα (07:23 ώρα Ελλάδας), με την πτήση από την Ρώμη προς το Μπουένος Άιρες να φτάνει στον προορισμό της και λίγη ώρα αργότερα να ξεπροβάλλει με καμάρι στην πόρτα του αεροπλάνου η πιο διάσημη φιγούρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αυτή του Λιονέλ Μέσι.

Μαχητικά αεροπλάνα περνούν πάνω από τον Οβελίσκο προς τιμήν της εθνικής Αργεντινής. Το πούλμαν άλλαξε διαδρομή και δεν θα περάσει από τη λεωφόρο Σαν Χουάν και 9ης Ιουλίου, με συνέπεια αρκετοί φίλαθλοι να τρέχουν για να φτάσουν στη λεωφόρο από την οποία θα περάσει εν τέλει το πούλμαν. Ο πανζουρλισμός αναπόφευκτος, γι’ αυτό στον Οβελίσκο βρίσκεται και μία υδροφόρα, μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Συνθήματα, τραγούδια, πυροτεχνήματα συνέθεσαν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με τους παίκτες να χαζεύουν ευτυχισμένοι τις αντιδράσεις του κόσμου και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή τους ως πρωταθλητές κόσμου.

Η αποθέωση, η πίστη, η λατρεία, η αφοσίωση σε όλο το μεγαλείο της. Η Αργεντινή κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο δεκαετιών που έμοιαζε αραχνιασμένο, να κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ο Λιονέλ Μέσι με τους συμπαίκτες του στην αλμπισελέστε είδαν ένα ολόκληρο έθνος να πέφτει στα πόδια τους και να τους ευγνωμονεί.