Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η κούρσα για τη «γαλάζια» υποψηφιότητα καταλήγει στον Δημήτρη Πτωχό

Οι εκλογές τελείωσαν… ζήτω οι εκλογές. Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τις διεργασίες στον άξονα Μεγάρου Μαξίμου – ΝΔ, καθώς η καθαρή νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές δεν σημαίνει και την ολοκλήρωση των εκλογικών προετοιμασιών, καθώς στον άμεσο ορίζοντα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Όσον αφορά στο ζήτημα του προσώπου που τελικά θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Πελοποννήσου τα δεδομένα αλλάζουν εξαιρετικά γρήγορα, δεδομένου ότι από την «σίγουρη υποψηφιότητα» του βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, την Τρίτη στη ΝΔ μιλούσαν για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού!

Στο γαλάζιο επιτελείο, ο στόχος είναι να έχουν κλείσει οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν τις επόμενες δύο με τρεις (το πολύ) εβδομάδες και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα χρίσματα της ΝΔ στις 13 περιφέρειες της χώρας, αλλά και δηλώσεις στήριξης για τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Η προετοιμασία, άλλωστε, ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε και ευρεία σύσκεψη, όπου τέθηκαν οι πρώτες προτεραιότητες και εκκρεμεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι «νεκρός μήνας», αλλά στο τέλος του πρέπει να κατατεθούν οι συνδυασμοί, οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν σχετικά άμεσα.

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια.

Από εκεί και μετά, αρχίζουν οι καραμπόλες. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είναι σε τροχιά ρήξης με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δυνατά έχει παίξει το όνομα του «σαμαρικού» βουλευτή Κώστα Βλάσση. Το ζήτημα δεν έχει λήξει υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, ενώ εσχάτως ακούγεται και η λογική της «ενδιάμεσης λύσης», με ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Το όνομα που «παίζει» είναι αυτό του στελέχους επιχειρήσεων Δημήτρη Πτωχού, άλλοτε στελέχους του Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ερείσματα στο Μέγαρο Μαξίμου και γνωρίζεται καλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στήριξη Λαμπρόπουλου σε Νίκα

Χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα κοινοβουλευτικά πράγματα, έσπευσε να στηρίξει δημόσια τον Παναγιώτη Νίκα πριν το κόμμα του λάβει τις οριστικές του αποφάσεις.

Η δημόσια παρέμβαση του κ. Λαμπρόπουλου έχει προκαλέσει ενόχληση στο εσωτερικό της ΝΔ, δεδομένου ότι θεωρείται διχαστική και εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Το δελτίο τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, για την περιφέρεια Πελοποννήσου: